34 yılın zirvesinde: Japonya'dan kura müdahale sinyali

Japonya'da hükümet, dolar karşısında değer kaybını sürdüren Japon yeni karşısında, "uygun müdahaleye" hazır olduğunu bildirdi.

34 yılın zirvesinde: Japonya'dan kura müdahale sinyali
34 yılın zirvesinde: Japonya'dan kura müdahale sinyali
GİRİŞ 25.04.2024 10:14 GÜNCELLEME 25.04.2024 11:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Japon yeninin dolar karşısındaki gerileyişi, hükümet ile Japon finansal otoritelerini endişelendiriyor.

Dolar/yen paritesi dün dolar karşısında 1990'dan bu yana ilk kez "155" seviyesinin üzerini test ederken, şu sıralarda 155,74 ile son 34 yılın zirvesine yakın seyrediyor.

Maliye Bakanı Suzuki Şuniçi, meclis konuşmasında, hükümetin yendeki değer kaybı karşısında "uygun hamle yapılacağı" sinyali verdi.

Bakan Suzuki, "Piyasadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Buna dayanarak uygun şekilde yanıt verme kararlılığımızda hiçbir değişiklik yok." ifadelerini kullandı.

Kabine Baş Sekreteri Hayaşi Yoşimasa, döviz hareketlerinin ekonomik temelleri yansıtacak şekilde "istikrarlı olması gerektiğini" söyledi.

Hayaşi "Aşırı dalgalanmaların arzu edilmediği görüşündeyiz. Hükümet piyasa gelişmelerini yakından izleyecek ve gerekli tüm adımları atacak." dedi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Herhangi biri 1 hafta önce Şikayet Et
    Japonlar parasından hiç altı sıfır atmadılar. Dolar isterse 100 olsun diyorsun peki neden sıkıntı duyulup da bu altı sıfır atıldı?
    Cevapla
  • Vatandaş Adem 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne güzel dünya adamlar borç batağında ama kağıtları bütün ekonomileri bitiriyor bas parayı ye iç gez dolaş valla süper ya
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    tüm dünya ya ilaç satışı var hemen hemen bütün sektörlerde ihracat var
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    ezbere konuşmayın ihracata yönelik üretim yoksa senede 250-300 milyar $ ihracatı 150-200 milyar $ sanayii ihracatını fındık satarak mi yapıyoruz. çıkın şu üretim yok bise satmıyoruz ezberinden artık açın bakın rakamlara az okuyun öğrenin bol keseden ezbere sallamayın
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Baktın mı q dolar kac yen .Haberi okumadın galiba. 1 dolar 155 yen olmuş.
    Cevapla
  • Adalı 54 1 hafta önce Şikayet Et
    Peki bir bilen kaç TL olmuş sen bunu biliyor musun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle