Piyasalar TCMB'den gelecek karara kitlendi: Uzman isim beklentiyi Haber7'ye açıkladı

Ekonomist Mustafa Aşkın, piyasaları ve altın fiyatında beklentileri Haber7’ye değerlendirdi.

GİRİŞ 23.04.2024 14:59 GÜNCELLEME 23.04.2024 15:48

Merkez Bankası faiz toplantısı için bekleyiş sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkacak karar, döviz, altın ve borsa yatırımcıları tarafından yakından takip edilecek.

Ekonomist Mustafa Aşkın, borsada devam eden yükselişi ve altın fiyatında beklentileri Haber7’ye değerlendirdi. Mustafa Aşkın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararında bir faiz artışı beklemediklerini belirtti.

 

 

BORSADA YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK Mİ?

Borsanın jeopolitik risklerden etkilendiğini dile getiren Ekonomist Mustafa Aşkın, 9,450 ve 9,500 seviyelerinin kısa vade için destek seviyeleri anlamına geldiğini kaydetti. Yeni para girişi ve bölgede tansiyonun azalması ile önümüzdeki süreçte borsada 10 bin puanın görülebileceğini ifade etti.

 

 

ALTIN FİYATINI NELER BEKLİYOR?

Altının gramı, güne düşüşle başlamasının ardından 2 bin 416 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altının da jeopolitik olaylardan etkilendiğini ifade eden Mustafa Aşkın, ons fiyatın bir süre daha düzeltme yapabileceğini beklediklerini kaydetti. Altının 2,300 bandını seyredebileceğini dile getiren Mustafa Aşkın, sonrasında altının yukarı yönlü bir hareket yapabileceğini öngördüklerini belirtti.

Yatırımcılara tavsiyelerde bulunan Ekonomist Mustafa Aşkın, “Birkaç ay içerisinde 2,800-2,750 bandında bir TL gram fiyatını görme olasılığımız var” dedi. Ekonomist Mustafa Aşkın, zaman zaman yapılacak düzeltmelere karşı yatırımcıların dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

 

 

MERKEZ BANKASI FAİZ ARTIŞINA GİDECEK Mİ?

Perşembe günü açıklanacak olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararında beklentilerini açıklayan Mustafa Aşkın, Merkez Bankası’nın bir faiz artışı yapacağını beklemediklerini belirtti. Aşkın, Merkez Bankası’nın Mayıs ayından sonraki süreçte daha katı bir ortam olursa faiz kanaatini kullanabileceklerini öngördüklerini kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Dilan Can Haber7.com - Muhabir-editör
Haber 7 - Dilan Can

Editör Hakkında

2001 yılında Kocaeli'de doğdu. Gazetecilik mesleğine lise yıllarında başlayarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gazetecilik bölümünden 2023 yılında mezun oldu. 7 yıllık gazetecilik hayatında sunucu, editör, muhabir gibi birçok görevde bulundu. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Özel Haberler Muhabiri' olarak devam etmektedir.