Bakan Şimşek gündem olan ifadesine açıklık getirdi! Milletimiz duruşunu bilir

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, IMF Bahar Toplantıları kapsamında katıldığı panelde Türk halkı için "Yerel halk" ifadesini kullandığı iddialarına açıklık getirdi.

GİRİŞ 23.04.2024 11:38 GÜNCELLEME 23.04.2024 12:06
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek'in Washington'da Uluslararası Finans Enstitüsü tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda kullandığı "locals" kelimesi sosyal medyada "yerel halk" olarak çevrilmiş ve gündem olmuştu.

ABD'deki açıklaması üzerinden gündeme getirilen iddialara da yanıt veren Şimşek, "yerel yatırımcılar" anlamında bir ifade kullandıklarına dikkati çekti.

"YEREL HALK" DEĞİL "YEREL YATIRIMCI"

TRT Haber'e açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek, "Bir toplantıda 'Küresel yatırımcılar Türkiye'nin programına güveniyor. Şimdi yerel yatırımcıları ikna etme zamanı' dedik. İçeride bu işin nasıl istismar edildiğini gördük. Burada çok şaşırıyoruz. Çünkü finansta kullanılan bir terminoloji bağlamından çıkarılırsa gereksiz tartışmalara yol açıyor" dedi.

'MİLLETİMİZ BENİM DURUŞUMU BİLİR'

Kelimenin finans jargonunda da yoğun olarak kullanıldığına işaret eden Şimşek, "Raporlarda, konuşmalarda, bunun hiçbir şekilde sosyal medyada veya şu anda muhalefetin dile getirdiği anlamda karşılığı yok. Türkiye'de uzun süre bakanlık yaptım. Milletimiz benim duruşumu bilir. Biz vatandaşımıza ve milletimize hizmetkarız. Bizim asla başkalarının iddia ettiği gibi durumumuz söz konusu olmaz." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Mehmet beyin sözüne güneniniz.Sözünün eridir.Eğip bükmez.
    Cevapla
  • mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    kastınız varmı yokmu bilmem.. ama halkın sağduyusu doğrunun ne olduğunu zaten bulur.. burada asıl konu ekonomi.. ve işler iyi gitmiyor.. durumun kontrolden çıkacağı cümleleri siz kullanmamalısınız.. 2026 tek hane derseniz, bu en iyimser sözcükse gerçeği 2028dir.. ben bunun böyle olacağını zaten bilirim.. tabii ki şapkadan tavşan çıkarmayacaksınız.
    Cevapla
  • Misafir1 1 hafta önce Şikayet Et
    Yaa ben kendim katıldım suriyeliler türkiye de kalsın iş yapsın diye oluk oluk para veriyor.ve bizlerde sizin dediğiniz gibi yerel halk olduk.unutmayın Sn Erdoğan ın dediği gibi bu milletin üstünde güç yoktur bir gün çok ağır olur her şey iş işten geçer yazık
    Cevapla