Piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı

Yurt içi piyasalarda bu hafta gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın perşembe günü açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Banka bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.

Piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı
Piyasalar TCMB'nin faiz kararına odaklandı
GİRİŞ 23.04.2024 11:12 GÜNCELLEME 23.04.2024 11:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 25 Nisan Perşembe günü toplanacak.

Aynı gün saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine yükseltilmişti.

POLİTİKA FAİZİ YIL SONU BEKLENTİSİ YÜZDE 45

Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yüzde 45 oldu.

PİYASA KATILIMCILARI ANKETİ

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve 3 ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 36,96'dan yüzde 38,18'e çıktı.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Uretim 1 hafta önce Şikayet Et
    Faiz iyi seviyede üretim de artarsa fiyatlar otomatik duser.
    Cevapla
  • Yazık 1 hafta önce Şikayet Et
    Kim düşünebilirdi faizin rekor seviyeye yükseleceğini, bir yılda geldiğiniz duruma bakın.
    Cevapla
  • misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Kim takar faiz kararını. Piyasa mı var da kararı olsun. Zaten %50 ise olan olmuş demektir. Bu saatten sonra daha da yükseltirse milleti batırır indrimeye de cesaret edemez pas der geçer. Ha artırır bir marjinal hareket yaparsa baya insan sarsılı borcu olana geçmiş olsun.
    Cevapla