Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'

Türkiye, Irak, Katar ve BAE arasında imzalanan 'Kalkınma Yolu' projesinin önemine dikkat çeken gazeteci Nedim Şener, 'Bu proje, İsrail'in projesini kesiyor. İsrail'in bölgede çıkarmak istediği savaşın asıl nedeni bu' diye konuştu.

GİRİŞ 23.04.2024 10:55 GÜNCELLEME 23.04.2024 15:31
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

ürkiye, Irak, Katar ve BAE arasında "Kalkınma Yolu" mutabakat zaptı imzalandı. Bin 200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ile Türkiye'yi Basra Körfezi'ndeki Faw Limanı'na bağlayacak 'Yeni İpek Yolu' olarak tanımlanan proje, Avrupa'dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek ve ortak fayda üretecek.

Asya, Avrupa ve petrol ile doğal gaz zengini Irak'ı birbirine bağlayan Türkiye-Basra Körfezi Ekonomik Koridoru projesi uzmanlarca bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Ekonomik Koridorun, Türkiye'nin enerjide merkez ülke olma siyasetini destekleyen çok önemli bir girişim olduğu belirtiliyor.

Projenin önemi ve Türkiye'ye katacakları TVNET canlı yayınında değerlendirildi.

Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan tarihi ziyaret: Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı!Son Dakika... Başkan Erdoğan'dan tarihi ziyaret: Kalkınma Yolu Anlaşması'nda imza atıldı!

KALKINMA YOLU'NUN ÖNEMİNİ 'İSRAİL' ÖRNEĞİYLE ANLATTI

Gazeteci Nedim Şener, harita üzerinde yaptığı konuşmada, projenin önemini 'İsrail' örneği üzerinden anlatıp bölgede çıkarılmak istenen savaşın asıl nedenine vurgu yaptı.

Mezopotamya'yı işaret ederek, "Sabotaja en açık yer burası" diyen Şener, "Buralara ne diyorlar? Vadedilmiş topraklar. Bakın bu proje, İsrail'in projesini kesiyor. Bölgeye inanılmaz bir refah getiriyor." diye konuştu.

"TÜRKİYE BİR ŞEY YAPMAYA KALKTIĞINDA ABD SABOTE EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bağdat ve Erbil ziyaretlerine vurgu yapan Şener, "Körfez ülkeleri de bunun paydaşı. Yapılan görüşmenin içeriğinde güvenlik meselesi de var. Türkiye bunları neden anlattı?

Türkiye, Türk cumhuriyetleriyle, Arap ülkeleriyle bir şey yapmaya kalktığında hemen sabote ediliyor.

Yunanistan ile görüştüğümüzde bile ortalık karışıyor. Türkiye, Orta Doğu'da bir şey yapmaya kalktığında mutlaka Amerika'nın bir sabotajı oluyor. Senin yanında görünüyor olsa dahi bir sabotajı var." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: STAR GAZETESİ
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 87
  • Emekli Ahmet deniz 1 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah Türkiye'nin en büyük düşmanı yine dünyayı kana bulayan her dünya savaşının arkadinda darbelerin arkadinda ABD var bunları gizliden kullanan İngiltere hem ABD hem kurduğu itraili kullanıyor hiç kahrolsun İngiltere diyeni fuydunumyz çok sinsi düşman corcil torunları bunlardan dünya milletleri çok çekti ALLAH yatdimcimiz OLSUN
    Cevapla
  • Mahmut 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail'in, Arz İ Mevdu sapık hayellerine son vereceğiz, İnşallah.
    Cevapla
  • Mesut 1 hafta önce Şikayet Et
    Iran bu anlaşmaya karşi çikti Iran da sosyal mediyadadi devletten istediler irağin içinde yeni bir savaş çikatsinlar bu anlaşmaya engel olsun. Iran ve Israil sahte çatişmasina irana destek verenler alsin cevablarini
    Cevapla
  • Nahit sazoglu 1 hafta önce Şikayet Et
    Körfez ülkeleri arasında işbirliği yaparak bu konunun geliştirilmesine yardımcı olmali ülkemizde ekonomik gelişmeler ancak demiryollarıyla olacaktır petrol şirketleri otomotiv şirketleri otobüs şirketleri lastik şirketleri cumhuriyet kurulduğundan bugüne kadar demiryollarini engellemişlerdir cevrecidir yük ve yolcu taşımacılığında acilen demiryollarına geçmeliyiz her ilimize hızli tren y
    Cevapla
  • Üretelim 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynen öyle, demir yolları olmalıdır. Bu daha önemlidir. İsteyen otobüs çüler başka işlere yönelsinler onlar için daha iyi olur.
    Cevapla
  • Bymerdivenaltı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bravo Arif hocam ee nedemişler arife tatirife ne gerek
    Cevapla
  • Arif doğu 1 hafta önce Şikayet Et
    Hadi ordan yalaka bozuntusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle