ÇAYMER, yaş çay fiyatını 70 lira olarak açıkladı

Rize Ticaret Borsası (RTB) Çay Araştırma ve Uygulama Merkezince (ÇAYMER) nisan ayı içerisinde alımı yapılacak 2,5 yaprak elle toplanmış yaş çayın kilogram fiyatının 70 lira olduğu bildirildi.

ÇAYMER, yaş çay fiyatını 70 lira olarak açıkladı
ÇAYMER, yaş çay fiyatını 70 lira olarak açıkladı
GİRİŞ 22.04.2024 17:59 GÜNCELLEME 22.04.2024 17:59
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Rize Ticaret Borsası'ndan (RTB) yapılan yazılı açıklamada, 2024 yılı birinci sürgün elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çay satın alımına başlandığı belirtildi.

Açıklamada, 2,5 yaprak yaş çayın kilogram fiyatının destekleme dahil brüt 70 lira olduğu ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Nisan ayı içerisinde alımı yapılan elle toplanmış 2,5 yaprak yaş çayın ödemesi mayıs sonunda yapılacaktır. Toplanması gereken ürün görseli ve videosu sosyal medya hesaplarımızda paylaşılmıştır. Uzun olmayan 2,5 yaprak taze sürgünler dip kısımlarından toplanmalıdır. Uzun dallı büyük yapraklar toplanmamalıdır. Kart yapraklar kesinlikle toplanmamalıdır. Çay getirmek isteyen müstahsillerimizin, 05373635060 nolu telefonu arayarak randevu almaları gerekmektedir."

Açıklamada, getirilen yaş çayların kontrol edileceği, 2,5 yaprak standardına uygun olmayanların alınmayacağına işaret edildi.

KAYNAK: AA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • verme 1 hafta önce Şikayet Et
    cok cay berbat icilmez belki toplayanlarin sucu yok da paketleme hile cok var adam gibi net 1,2,3 kaliteli diye ustune yaz insanlar bilerek alsin icer iken midem bulaniyor bazen ne var ise icinde
    Cevapla
  • Kaçkarin delisi 1 hafta önce Şikayet Et
    Gel kardeşim fabrikayı gezdirelim iftira iyi birşey deyil
    Cevapla
  • h.g 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok pahalı çayın ne masrafı varki sadece biçip toplanıyor diğer tarım ürünlerine göre pahalı
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    yaprak çay
    Cevapla
  • Beyaz 1 hafta önce Şikayet Et
    70.0₺ mümkün değil olmaz. Bu açıklanan elle toplama ve belli standartları olan çay. Bence bu isteklerine göre 70.0₺ yaş çay için çok az. makas yada motor ile toplanan çay fiyatı 30.0₺ olsun öpte başına koy
    Cevapla
  • dilaver 1 hafta önce Şikayet Et
    Beyker ufakta olsa çay üreticisi olarak nacizane önerim çay stoklayın bu haber doğruysa 9 . Aydan itibaren çay içme keyfimizde iptal malesef. 100 kg yaş çaydan ortalama 15 kg kuru çay çıkar ki bu durumda en az 500 lira kuru çayın paketi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle