TÜRK-İŞ'ten asgari ücret açıklaması!

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamalara ilişkin enflasyon değerlendirmesinde bulundu.

GİRİŞ 22.04.2024 16:24 GÜNCELLEME 22.04.2024 16:24
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin TÜRK-İŞ'i ziyaretinde, asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Işıkhan'ın 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamasını anımsatan Atalay, şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 29
  • Üretim 1 hafta önce Şikayet Et
    Faizler iyi ve üretim de artartarsa fiyatlar otomatik düşer.
    Cevapla
  • Nuri 1 hafta önce Şikayet Et
    Markete ürünlerine, kiraya daha her şeye zam için asğari üçrete zam yapılmasını bırakın zam haberi bile yeterli maaşlara zam olmayınca millet zamlı ürünleri alamaz malda satıcının elinde kalır buda zamları aşaya çeker olay bu, hadi bakalım yapın zamları alan olaçakmı. Tabi işverenlerde biraz kasaları dondursun dimi yani
    Cevapla
  • Fatih 1 hafta önce Şikayet Et
    Memur kadar değer vermediğiniz asgari ücretli ve memur 2028 de had bildirecek
    Cevapla
  • İlhan Yılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Kime had bildirecek. Bindiğiniz dalı kesipte güzel ülkemiz Suriye ve Irak gibi olurs ağlamayın!
    Cevapla
  • Uğur 1 hafta önce Şikayet Et
    Acil zam istiyoruz yoksa .memur ihya oldu asgari ücretli artık açından ölecek
    Cevapla
  • Arif¹ 1 hafta önce Şikayet Et
    Hic bir şey yapamaz ekonomi ekibi. IMF nin adamı olduklari çok açık. Yazik Sayın Reis'i bile zora soktular. Vatandaşı harcadı. Temm7z da. Umarım en kısa zaman da giderler. Reis halleder hepsini inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle