Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan 'yerel halk' açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade (locals) üzerinden Bakanımız Mehmet Şimşek’e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez" şeklinde bir açıklama yaptı

GİRİŞ 22.04.2024 13:29 GÜNCELLEME 22.04.2024 13:29
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz. Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz" açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'in ABD temasları çerçevesinde bir panelde kullandığı ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyor ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz.

Konuşmanın ilgili bölümünde Sayın Bakanımız dezenflasyonu desteklemek için programın güçlendirileceği, yapısal reformlara hız verileceği, uluslararası yatırımcıların Türk varlıklarına güçlü ilgisinin bulunduğu ve yerel yatırımcıların enflasyonun düşeceğine ikna edilmesi gerektiğini ifade etmiştir.

Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin "yerel yatırımcıları" ifade ettiğini defalarca belirtmiştir.

Dolayısıyla, ekonomi ve finans çevreleri tarafından sıklıkla kullanılan ve kabul görmüş bu ifade üzerinden Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'e atfedilen tuhaf ve akıl dışı söylemler kabul edilemez.

Kasıtlı ve bilinçli bu ithamları da şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 14
  • Dadaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah rızası için bırak git sayın bakanim
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    IMF bile dirsek göstermiş, proje bazlı anaca kredi açarız, başka türlü oara veremeyiz demişler
    Cevapla
  • mazlum 1 hafta önce Şikayet Et
    Yav geçen yıl sayın nebati vardı deprem oldu seçim oldu millet böyle sıkıntı çekmedi
    Cevapla
  • Devletçiii 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimşek gürledi gavurlar korktu demek atılan adımlar doğru
    Cevapla
  • Tek yol 1 hafta önce Şikayet Et
    Merhaba eyer cari açığı kapatmak istiyorsan ev bina sahiplerine yüksek vergi ogulamalı Türkiye vergisi AB yanında çerez ikinci döviz borsası halka açık olmamalı nekkadar döviz düserse zengin kaybeder halk nefes alır
    Cevapla
  • Yaa 1 hafta önce Şikayet Et
    Yarabbi ülkede herkes siyasetçi, doktor idi. Şimdi buna ilaveten finansçı:iktisatçı doldu. Önüne gelen ekonomik reçete sunup hükümete tavsiyelerde bulunuyor. Yani aslında ülkeyi ekonomik sıkıntılardan çıkaracak bir yığın süper fikir sahibi boş yere harcanıyor. Bu millet bunca zaman boşu boşuna sıkıntı çekmiş. Bu arkadaşların sözünü tutsaydınız çoktan düzlüğe çıkmıştık
    Cevapla
  • Sade vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Cok zekisin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle