Araç sahipleri dikkat! Sıfır araç muayenesinde yeni prosedür

TÜVTÜRK’te başlayan yeni dönem milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli değişiklikleri beraberinde getirdi. Yeni otomobil sahipleri için ilk 3 yıl boyunca muayene yaptırma zorunluluğu kaldırıldı.

GİRİŞ 20.04.2024 17:50 GÜNCELLEME 21.04.2024 15:49
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Türkiye genelinde trafiğe kayıtlı 25 milyondan fazla araç bulunmakta ve bu araçların belirli periyotlarla muayeneden geçmesi zorunlu. Ancak, yeni araç sahipleri için bu süre ilk üç yıl içinde gerekli değil.

TÜVTÜRK, araç muayenelerinde yaşanan yoğunluğu azaltmak için yeni adımlar atmıştır. Önceki yıllarda başlattığı egzoz emisyon ölçümü işlemini farklı yetkili bayilere devretme uygulaması, muayene süreçlerinin daha erken tamamlanmasını sağlamıştır. Ayrıca, randevu sistemi yoğunluğunu hafifletmek için Türkiye’nin 77 ilinde mobil istasyonlar faaliyete geçirilmiştir.

Bu mobil istasyonlarda binek otomobil, traktör ve motosiklet muayeneleri yapılabilmekte, ancak hava destekli hidrolik fren sistemine sahip araçların muayeneleri yalnızca sabit istasyonlarda gerçekleştirilebilmektedir. Egzoz gazı emisyon ölçümü ise sadece sabit ve yetkilendirilmiş mobil istasyonlarda yapılmaktadır. Traktörlerin muayenesi ise hem mobil hem de sabit istasyonlarda yapılabilmektedir.

TÜVTÜRK, yeni yılda gezici istasyon sayısını artırma hedefiyle, araç sahiplerine daha rahat ve erişilebilir hizmet sunmayı amaçlamaktadır. Bu değişiklikler, araçların güvenliği ve çevreye duyarlılığını artırmayı hedefleyen geniş çaplı bir stratejinin parçası olarak değerlendirilmektedir.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 39
  • Misafir. 1 hafta önce Şikayet Et
    Almanya da
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Özelleştirme sürecinde ne söz verildiyse alıcılara aynen uyguluyorlar.
    Cevapla
  • Kaldırılsın 1 hafta önce Şikayet Et
    Araç muayeneleri kaldırılsın. Araçlar zaten tamire giriyor, bakıma giriyor, araç muayenesi gereksiz. Milletin bu paraları ödeme gücü yok.
    Cevapla
  • birlik 1 hafta önce Şikayet Et
    sömürücü bir tüvtürk
    Cevapla
  • Vahdet 1 hafta önce Şikayet Et
    Sıfır almış olduğum hiç bir araca ilk üç yıl hiç muayene yaptırmadım bu yeni bişey değil ki !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle