Borsa yatırımcısı sayısı 8 milyonun altına geriledi

Borsa İstanbul'da yatırımcı sayısı yüksek faizlerin de etkisiyle nisan ayında 8 milyonun altına geriledi. Buna karşın portföy değerinde kısıtlı bir yükseliş görüldü.

Borsa yatırımcısı sayısı 8 milyonun altına geriledi
Borsa yatırımcısı sayısı 8 milyonun altına geriledi
GİRİŞ 19.04.2024 16:26 GÜNCELLEME 19.04.2024 16:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), 18 Nisan itibariyle Borsa İstanbul'daki yatırımcı sayısı ile portföy değerlerinin yayınladı.

Buna göre dün itibariyle borsadaki yatırımcı sayısı 7,6 milyon olarak kayda geçti. Portföy değeri ise 12,9 milyar lira oldu.

Borsadaki yatırımcı sayısının geçen yılın mart ayına göre iki kattan biraz daha az sayıda arttığı görüldü. Portföy değer ise iki kattan daha fazla yükseldi.

Yine şubat ve martta 8 milyonun üzerinde seyreden yatırımcı sayısının yüksek faizlerin de etkisiyle bu ay 8 milyonun altına gerilemesi dikkat çekti. 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Bozoklar 1 hafta önce Şikayet Et
    Borsa soygun yerine dönmüş neden yatırımcı gelsin
    Cevapla