MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Haber7'ye yaptığı açıklamalarda İsrail ile ticaret iddialarına yanıt verdi. Asmalı ayrıca Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, iş dünyasının taleplerini paylaştı.

GİRİŞ 19.04.2024 18:30 GÜNCELLEME 19.04.2024 18:30
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MÜSİAD Başkanı Mahmur Asmalı, Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

MÜSİAD üyelerinin İsrail ile ticaret yaptığına ilişkin bazı yayın kuruluşlarında çıkan haberlere yanıt verdi.

Asmalı, çıkan haberlerin manipülatif olduğunu, "Filistin'in hem ticari hem de yardımlar noktasında yanındayız" dedi.

MÜSİAD BAŞKANI'NDAN İSRAİL İDDİALARINA YANIT

"Filistin'de yaşanan zulüm hepimizin vicdanını kanatıyor" diyen Asmalı, MÜSİAD gibi Filistin'e her konuda destek olan bir kurum için "İsrail ile ticaret yapıldığına" ilişkin iddiaların üzücü olduğunu belirtti. "Saldırının ilk günlerinden itibaren Filistin'e yardım gönderdik. Tüm bunlara rağmen bizi karalamak için İsrail dostu gibi gösterenleri kınıyorum" dedi.

Özellikle seçim öncesi bu konuda çok fazla manipülatif haberler yapıldığına dikkat çeken Asmalı, Türkiye'de İsrail ile ticari ilişkisini kesmeyen kurumları ve şirketleri işaret etti. Hükümetin İsrail ile ilgili ticari kısıtlamalarının yerinde olduğunu vurgulayan Asmalı, Türkiye'nin uyguladığı ambargoların çok doğru olduğunun altını çizdi.

"DÖVİZ KURUNDAKİ OYNAKLIK AZALDI"

Orta Vadeli Program'a desteklerinin ve inançlarının tam olduğunu belirten Asmalı, uygulanan politikalarının OVP hedefleri doğrultusunda hayata geçirildiğini ifade etti.

"İş dünyasının iki önemli problemi vardı. Bu problemlerden biri iş dünyası önünü göremiyordu, ikincisi ise döviz kurundaki oynaklıktı" diyen Asmalı, bu sorunların ortadan kalktığını, ekonomideki toz bulutlarının kalktığını ve döviz kurundaki oynaklığın azaldığını vurguladı.

Ekonomi yönetimine çağrıda bulundu. Asmalı, finansmana erişimin daha da kolaylaştırılması gerektiğinin altını çizdi. Yapısal reformlar ve kamudaki tasarruflarla finansmanın artacağını dile getirdi.

TÜRK İŞ DÜNYASINDAN ABD'YE ÇIKARMA

MÜSİAD'ın 82 ülkede 93 şubesi bulunduğuna dikkat çeken Asmalı, ABD'de 13 eyalette olduklarını, MÜSİAD'ın dünyanın tüm kıtasında olduğunu belirtti.

18-23 Mayıs tarihleri arasında ABD'ye gideceklerini söyleyen Asmalı, daha sonrasında ise Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber Birleşmiş Milletler programına katılacaklarını ve bu yıl Latin Amerika ülkelerinde de ticari görüşmeler yapacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin dünyanın her tarafına gönderebileceği fiyat avantajı olan ürünleri olduğuna dikkat çeken Asmalı, "Dünyanın her tarafı bizim için küresel pazar" dedi.

'TÜRKİYE'NİN GÜCÜ ÖDÜLLERİ' TÖRENİ

MÜSİAD tarafından düzenlenen Türkiye'nin Gücü Ödülleri Töreni'nin bu yıl ikincisi gerçekleşecek. Bu yıl 9 Mayıs'ta düzenlenecek törene 400 aday başvurdu. 9 farklı kategoride ödül vereceklerini belirten Asmalı, "Markanın, üretimin, sürdürülebilirliğin, kadının ve gençlerin gücü kategorileri altında ödüller vereceğiz" dedi.

Türkiye'de başarılı iş insanlarını ödüllendirerek teşvik etmek istediklerini ifade eden Asmalı, "Türkiye için değer üreten her insan bizim için çok değerli" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 12
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Şu İsrail le iş tutan firmaları açıklayın o zaman.Biz de dostumuzu düşmanımızı bilelim.
    Cevapla
  • vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    bu dolar kuru 15 e düşse bütün fiyatlar yarı yarıya düşecek enflasyon dibi görecek vatandaş rahatlayacak ama birileri maalesef buna engel oluyor...yazık oluyor ülkeye millete...
    Cevapla
  • Gül ve diken 1 hafta önce Şikayet Et
    Geç kalmış bir açıklama hükümet diğer güruh tarafından linç edilirken niye sahip çıkmadıniz
    Cevapla
  • Dedef 1 hafta önce Şikayet Et
    Nihat Zeybekci ne dedi bu gun.. Soykırımı, çocuk katliamlarını küçümser şekilde “yani tamam, eyvallah” demesine bakınca insan hayatının onlar nezdinde ne kadar değersiz olduğunu anlıyorsunuz.
    Cevapla
  • Ömer Genç 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu enflasyon da döviz oynaklığı azalmış...Yakında ihracatçı bağırır.yada onlara kur desteği verilir...Sen ihracatı yap senin kur kırk elli lira olur gibi...KKM varya merkez bankası bilançosunu batıran gibi ..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle