KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi

Milli Muharip Uçak KAAN için Faz-1 Aşama-2 faaliyetleri için sözleşme imzalandı. İlk etapta 10 adet KAAN'ın 2028 yılında Hava Kuvvetleri'ne teslim edileceği açıklandı. Seri üretim için de tarih geri çekildi.

GİRİŞ 19.04.2024 14:57 GÜNCELLEME 19.04.2024 15:45
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, ‘İnsanlı Hava Platformları İmza Töreni’ gerçekleştirildi. Tören kapsamında; KAAN, HÜRJET, HÜRKUŞ-B ve GÖKBEY platformları için bir dizi yeni karar ve sipariş sözleşmeye bağlandı.

Törene; Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Savunma Sanayii Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün, Kuvvet Komutanları ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ve Emniyet Genel Müdürü katıldı.

KAAN İÇİN YENİ AŞAMA BAŞLADI

İmzalanan sözleşme ile KAAN savaş uçağının Faz-1 Aşama-1 faaliyetlerinin ardından gelen olan Faz-1 Aşama-2 faaliyetleri başlamış oldu. Faz-1 Aşama-1 kapsamında, 2018-2022 yılları arasında KAAN’ın ön dizayn faaliyetleri icra edildi.

Faz-1 Aşama-2 kapsamında ise 2022-2029 döneminde, MMU KAAN’ın detay tasarım ve kalifikasyon faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu doğrultuda KAAN; 2023 yılında hangardan çıkış yaptı. 2026 yılına kadar, 2 adet prototipin daha üretilmesi planlanıyor.

2028'DE 10 ADET TESLİM EDİLECEK

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek Blok-10 konfigürasyonunun ise 2029 yılına kadar geliştirilmesi hedefleniyor. Faz-2 kapsamında üretilecek 10 adet KAAN Blok-1 savaş uçağı, 2030-2033 yılları arasında Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi öngörülüyordu. Ancak Türk Hava Kuvvetleri tarafından açıklanan bu tarih, TUSAŞ tarafından 2028 olarak revize edildi.

2034-2040 yılları arasındaki Faz-3 kapsamında ise diğer KAAN bloklarının geliştirilmesi ve seri üretim faaliyetleri gerçekleştirilecek. Bu tarih de TUSAŞ tarafından 2030 olarak revize edildi.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 98
  • Fatih 6 gün önce Şikayet Et
    Temel atmama töreni işe yaradı ki adam yine kazandı.. chp gelir kaan uçurmama töreni yapar oldu bitti.. nihayetinde biz 100 yıl önce de uçak üretiyorduk.. kapatılmış uçak fabrikaları, toprak altına gömülmüş uçaklar herkesçe malum..
    Cevapla
  • Ere 1 hafta önce Şikayet Et
    Bosver s.u kardeşim icerde düşman çok disarda düşman çok.Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.Şu topraklarda yaşayaman bazı art niyetlilere başka yerler tırnağını verirmi acaba Adam sanki savunma sanayinin icinde buyumus soketleri parcalari takmış çıkarmış yetismis gibi laf sallıyor.:))))
    Cevapla
  • Kadir 1 hafta önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan akıl idare devletimizin her kademesi yönetiyor. Bütün kritik projeler için zaman kazanıyor. Allahın izni başaracak şuan savaş içindeyiz ama görene yarın bize saldırdıkları elinde silah olmasa var olan toprağı kaybederiz. Tayyip bilmiyor emekli herseye zam yapmayı oy kazanmak için devletin ülkenin. Beka sorunu var diye silah Sanayi yatırım yapıyo
    Cevapla
  • Admin 1 hafta önce Şikayet Et
    Sığınmacı sorunu bir beka sorunu olarak gelecek yıllarda meydana çıkacak.Buna da bakın.
    Cevapla
  • Ahmet Emin Dağlar 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah'ın izniyle bize barış içerisinde bir 10 yıl lazım.Abd,İngiltere,İsrail'in bütün provakatörlüklerine, kışkırtmalarına rağmen bir savaşa girmediğimiz takdirde, 10 yıl sonra artık bu bölgenin kralı biz olacağız, İnşaAllah... 2040 yılında ekonomik olarak AB benzeri, askeri olarak NATO benzeri bir Türk Birliği (TURAN) kurulacaktır. Hiç şüpheniz olmasın.
    Cevapla
  • Admin 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu sığınmacılar böyle gelmeye devam ederse işimiz çok zor olacak
    Cevapla
  • Veysel Bağcı 1 hafta önce Şikayet Et
    Reyiz zaman kazanıyor. Hurkus, hurjetin kokpiti F 16 yla ayniymis. Diger sistemlerde neredeyse ayniymis. Titanyum dan monoblok uretilen kaanin titanyumlari daha onceden alinip stoklanmis, ambargo olasiligi icin. Kaan dqn once F16 blok 70 ler gelecek, benim tahminim 2028 den once 2027 yada 2026 da 20 adet kaani teslim edecekler.
    Cevapla
  • Akbaş 6 gün önce Şikayet Et
    Sağ gösterip sol vuracaz inşallah kardeş
    Cevapla
  • İHVAN 1 hafta önce Şikayet Et
    AMİN tez zamanda !!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle