Milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 ve İHA’lar birlikte uçacak

İran’ın İsrail’e yönelik misillemesi yeni dönem savaş konseptinin habercisi oldu.

GİRİŞ 18.04.2024 16:35 GÜNCELLEME 18.04.2024 16:54
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Suriye, Irak, Libya, Karabağ ve Ukrayna'daki başarılarıyla Türkiye SİHA teknolojisinde uzmanlığını dünyaya ispatladı.

İRAN’IN İSRAİL’İ VURMASI İLE DÜĞMEYE BASILDI

Sürü İHA teknolojisinde ilk büyük adımı atan ülkelerden olan Türkiye, milli muharip uçak KAAN, ANKA-3 SİHA ve yüksek hızlı hedef uçağı Süper Şimşek'in birlikte hareket edebilmesine olanak tanıyan son teknolojiye uyumlu savaş konseptiyle dosta güven düşmana korku verecek.

Türk askeri, içinde bulunulan konvansiyonel savaşların hibrit savaşa evrildiği dönemde son teknoloji ürünü silah ve sistemlere sahip saldırı gücü yüksek birliklerle her riski bertaraf edecek.

MÜKEMMEL ÜÇLÜ

KAAN pilotunun takacağı süper teknolojik özel bir kaskla havada Milli Muharip Uçak SİHA'larla konuşacak. Kol uçuşu gerçekleştirecek "mükemmel üçlü" düşmanın hava savunma sisteminin kafasını karıştıracak. KAAN minimum risk altında ana hedefleri yerle bir ederken, operasyonlarda maliyeti çok daha az olan SİHA'lar ve Süper Şimşek ileri sürülecek.

YAKIN GELECEKTE KRİTİK ADIMLAR

"Türk askeri doktrini" olarak anılan insansız savaş araçları sayesinde savunma sistemlerinde önemli aşama kaydedildi. Türk savunma sanayinde sürü SİHA teknolojisindeki gelişmelerin yanında yakın gelecekte insansız hava ve kara araçları alanında kritik adımlar bekleniyor. Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) iştiraki STM tarafından geliştirilen Sürü Drone Operasyonu Projesi (BUMİN) ile insansız hava araçları olmak üzere, döner ve sabit kanatlı platformlar ile sürü zekasına yönelik çalışmalar, mevcut ürün ve teknolojilerin denenmesi ve uyarlanması, yeni algoritmaların geliştirilmesi gibi AR-GE ve ürünleştirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

TUSAŞ'tan KAAN açıklamasıTUSAŞ'tan KAAN açıklaması

KAYNAK: SABAH
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Cemal 1 hafta önce Şikayet Et
    Emekli ölüyo
    Cevapla
  • Gönderen 1 hafta önce Şikayet Et
    Emekliye derhal seyyanen zam yapılsın.
    Cevapla
  • Maho 1 hafta önce Şikayet Et
    İnsan kalmayacak böyle giderse. 4.cü dünya savaşını ki yapacak.
    Cevapla
  • STM Alim 1 hafta önce Şikayet Et
    Ülkemiz ciddi bir tehlike altında. Muhalefet ihanet içiresinde, iktidarın içi akılsız ve işbirlikçiler ile dolu... Reis acil hamleler ile temizlik yapıp teşkilatı ülkeyi ayağa kaldırması lazım.
    Cevapla
  • KAHRAMAN 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok çirkin ve dümanca bir haber İran israili vurmasi sonucu !!!!! Yani İran savaş suçlusu ve israil ise çok mazlum ve zavallı Rabbim kendi bildiği derde salsın
    Cevapla
  • Yıldırım 1 hafta önce Şikayet Et
    Mazlum kelimesiniz zalimle karıştırdınız herhalde, kendilerine hiç bir zarar gelmedi ve açıkça görülen bir gerçek filistinde yaşananlar zalim ve mazlumun kim olduğu tartışılamaz bile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle