Yeni hızlı tren projesi geliyor! şehir arası 1 saatten 25 dk'ya düşecek...

Yeni hızlı tren projesinin çalışmaları başlatıldı. 2 yıl sonra bitmesi öngörülen proje ile 2 büyükşehir arası 1 saatten 25 dakikaya inecek. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

GİRİŞ 17.04.2024 13:09 GÜNCELLEME 17.04.2024 13:37
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen proje ile 2 büyükşehir arasına hızlı tren geliyor. Proje tamamlandığında ulaşım süresi 25 dakikaya düşecek.

YENİ HIZLI TREN PROJESİ GELİYOR!

'Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı Projesi' çerçevesinde yaklaşık 2 yıl sürecek olan çalışmaların tamamlanmasının ardından, 1 saat olan Adana-Mersin arası 25 dakikaya düşecek.

2 BÜYÜKŞEHİR ARASI 25 DAKİKA SÜRECEK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 'Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep Hızlı Tren Hattı' çalışması başlatıldı. Saha incelemelerinin ardından geçtiğimiz yıllarda başlanan proje çerçevesinde Mersin ile Gaziantep arasındaki 6 saat 23 dakikalık seyahat süresinin 2 saat 15 dakikaya düşüreceği, saatte 200 kilometre tasarım hızıyla, bu hatta yılda ortalama 6,4 milyon yolcu ve yaklaşık 100 milyon ton yük taşıması hedeflendiği bildirildi.

361 kilometre olan mevcut yolun 312,5 kilometreye düşürüleceği hat kapsamında, 287 kilometrelik katener sistemi, 2 gar, 19 istasyon, 86 karayolu üst geçidi, 32 demiryolu köprüsü ve 17 adet tünel inşa edileceği öğrenildi.

Bu çalışmalar çerçevesinde ise Adana-Mersin arası 1 saat olan yolculuk süresinin 25 dakikaya kadar düşeceği öğrenildi. Devlet Demir Yolları 6. Bölge Müdürlüğü hızlı tren çalışmaları nedeniyle 22 Nisan'dan itibaren 2 yıl süreyle tren seferlerin durdurulacağını açıkladı.

KAYNAK: İHA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 49
  • Sadık Gördü 1 hafta önce Şikayet Et
    Demir yolu refah yoludur geç bile kalındı ,batman ankara hattı 25 saat sürüyor oraya da hızlı tren gelmeli acil
    Cevapla
  • Mardin'li 1 hafta önce Şikayet Et
    2014 te dağıtılan broşürde Mardin Trabzon arası hızlı tren projesi vardı. Buda onlardan olmasın.
    Cevapla
  • Gül tabar 1 hafta önce Şikayet Et
    Adana antep arasi nezaman başlayan ne zaman biticek
    Cevapla
  • Adnan tozluyurt 1 hafta önce Şikayet Et
    Ben nevsehire buharlı trene de razıyım yetkililere duyurulur
    Cevapla
  • Sıdıka 1 hafta önce Şikayet Et
    Aksaray konya arasi hizli tren ne zamn gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle