Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı

Dünya Bankası, Türkiye için hazırlanan Ülke İşbirliği Çerçevesi (CPF) kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin detaylarını açıkladı. Açıklamada, "Neyi finanse edeceğimiz oldukça net" denildi.

GİRİŞ 17.04.2024 01:40 GÜNCELLEME 17.04.2024 09:14
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Dünya Bankası Türkiye'nin X sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Dünya Bankası Grubunun Türkiye için yeni hazırlanan CPF'nin ülkenin ekonomisine ve kalkınmasına katkıda bulunduğu kaydedildi.

Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı

18 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMANIN DETAYLARI BELLİ OLDU

Ancak bazı açıklamalar ışığında özel sektöre desteğin söz konusu çerçevenin ana hedeflerinden biri olduğunun açıklığa kavuşturulmak istendiği vurgulanan açıklamada, "Aslında, Türkiye için hazırlanan CPF kapsamında yeni sunulan 18 milyar dolarlık paketin yaklaşık 12 milyar doları, özel şirketlerin küresel pazarlarda rekabet etme ve yurt içinde istihdam oluşturma imkanlarını geliştirmeye yönelik olacak." değerlendirmesinde bulunuldu.

Dünya Bankasından Türkiye açıklaması! Anlaşmanın detayları paylaşıldı

'DÖKÜMAN NEYİ FİNANSE EDECEĞİMİZ KONUSUNDA NET'

Açıklamada, finansmanın geri kalanının geçen yıl meydana gelen depremlerin yaralarının sarılması, enerji güvenliğinin artırılması, sel, kuraklık ve orman yangınları gibi iklim değişikliğiyle ilgili sorunların ele alınmasına yönelik olacağı belirtildi.

Ayrıca açıklamada, "Doküman neyi finanse edeceğimiz ve neyi finanse etmeyeceğimiz konusunda net." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Dünya Bankası Grubu, geçen hafta Türkiye için hazırlanan CPF'nin detaylarını paylaşmıştı.

Bankadan yapılan açıklamada, 2024-2028 mali yıllarını kapsayan işbirliği çerçevesinin üretkenlik artışı, istihdam ve daha iyi kamu hizmet sunumu ile doğal afetlere karşı dirençlilik başlıklı üç kilit kalkınma stratejisine odaklanacağı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 90
  • H. ÇAVUŞOĞLU 1 hafta önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanı bunlardan Borç alan Emir alır diyordu ne oldu şimdi ! ALLAH C.C aşkına Faize , İsrafa , Yandaşa dur deyin artık . Bizim Memleketimiz her şeyin üstesinden gelir. Rahmetli Cennet mekan Erbakan hocamız bunu geçmişte kanıtlamıştır. Bir an evvel elele vererek Bu Aziz Milletin Derdine derman olunsun. Bak etrafımız Ateşten gömlek. Mesele parti meselesi değil Siyaset üstüdür.
    Cevapla
  • Yalnız 1 hafta önce Şikayet Et
    Ne alın nede mültecilere bakın
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 1 hafta önce Şikayet Et
    vazgeçin bu sevdadan ! daha yapılacak çook oşimiz var... chp nin ekonomiye yansıması böyle olur! chp gelir bereket gider!
    Cevapla
  • Sivaslı 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu millet ile savaşa bile gidilmez cepheden kacarlar zaten çoğu bedel ödüyor geriye bir avuç anadolu fakiri kalıyor oda emekliliği olmayan yada asgari ücretli millet zıvanadan çıktı karakter bozuldu onurun vatan sevgisinin yerini menfaat aldı
    Cevapla
  • İsa 1 hafta önce Şikayet Et
    Borç vermiştik ödeme zamanı geldi geri istiyoruz
    Cevapla
  • Ali 1 hafta önce Şikayet Et
    Güzel espri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle