Ticaret Bakanlığı'ndan İsrail açıklaması! 1019 ürün dahil edildi

Ticaret Bakanlığı, İsrail'e yasak kapsamındaki ürünlerin ihracatının kesinlikle yapılmadığını bildirdi. Bakanlık, 1019 ürünün kısıtlama kapsamına dahil edildiğini duyurdu.

GİRİŞ 16.04.2024 13:23 GÜNCELLEME 16.04.2024 13:23
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının kesinlikle yapılmadığını belirterek, "Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan'dan önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "yasak kapsamındaki ürünlerin İsrail'e ihracatının devam ettiği" yönündeki iddialara yanıt verildi.

Paylaşımda, "İsrail ile ihracat kısıtlamasına tabi olan 54 ürün grubundaki 1019 ürüne 9 Nisan saat 09.00'dan itibaren gümrüklerimizde ihracat tescil işlemi kesinlikle yapılmamaktadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

Söz konusu 1019 ürünün, antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi İsrail'e gönderilmelerinin kısıtlama kapsamına dahil edildiği vurgulanan paylaşımda, şunlar kaydedildi:

"Kısıtlama kararının alındığı 9 Nisan'dan önce gümrükte ihracat tescili yapılmış herhangi bir yasak kapsamındaki ürünün yola çıkmasını tezvirat haline getirme çabası, sadece uluslararası dış ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatını ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açıklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti devleti ve hükümetinin bu konuda aldığı karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara fırsat vermeyecek kadar açık ve nettir ve sıkı bir şekilde uygulanmaktadır. Vatandaşlarımızın bu tür yalan ve yanlış haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarını rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerimizin her zaman, her alanda, her platformda yanlarında olmaya devam edeceğiz."

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Amed Spor 1. ligde 1 hafta önce Şikayet Et
    İsrail mallarını boykot yetmez yerli ve milli markalara sahip çıkmak lazım Beypazarı markasına sosyal medyada Diyarbakır da vatandaşlar sahip çıkıyor İsviçre yahudi lobilerine yerli markaları ezdirmeyiz, yedirmeyiz
    Cevapla
  • Rıza demir 1 hafta önce Şikayet Et
    Lanet kavim İsrail ile bütün ticaret kesilmelidir. Onlardan gelen mal haramdır.
    Cevapla
  • Neden şimdi? 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar neden yapılmadı diye merak ediyoruz?
    Cevapla
  • Maymuna bak... 1 hafta önce Şikayet Et
    İran'la İsrail arası gostermelik sozde danışıklı dönüş karşılıklı gerilimin İran'dan netenyahuya can simidi bir yandanda maymuna bak maymuna olayı İran İsrail'le danışıklı divusle dünyayı bu sahte gerilimle meşgul edip Filistinlilere yapılan israil katliam ve soykırımı perdeleyip israil rahat rahat soykırım katliam yapacak İran yine bildiğimiz iran
    Cevapla
  • Bitlisli huseyin 1 hafta önce Şikayet Et
    İran'ı bosver zaten İran'ı tanıyoruz biz niye hala İsrail urunlerini aliyoruz
    Cevapla
  • Fazlı 1 hafta önce Şikayet Et
    Yasaklansin da bu isyeri sizin olduğunu ve işçi çalıştırdığı düşünün akşama eve as gidecek onu düşünün öyle yazin bu arada itrail dusmaniyim
    Cevapla
  • Filistin 1 hafta önce Şikayet Et
    Siz ölümün ve açlığın size uğramasından korkun Yarın sizin başınıza aynısı geldiğinde de böyle düşünecekmisiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle