Çiğ süt tavsiye fiyatı belli oldu!

Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.

GİRİŞ 15.04.2024 17:42 GÜNCELLEME 15.04.2024 17:43
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, çiğ süt tavsiye fiyatı 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere tespit edildi.

Buna göre, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, çiğ süt desteği hariç üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlendi.

Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde, bu giderler üreticiye ilave ödenecek. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir 0,1'lik değişim için 22 kuruş fark uygulanacak.

Duyuruya göre, bundan sonraki süreçte çiğ süt tavsiye fiyatı maliyetler çerçevesinde yeniden değerlendirilerek piyasa koşullarına göre güncellenebilecek.

KAYNAK: AA
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 28
  • Vkkkkkkk 1 hafta önce Şikayet Et
    Tavsiye fiyatı ismi yanlış...destekleme alım fiyatı demek devlete zor mu geliyor. Fiyat bu değerde oluşmaz ise devletin desteklame alımı(sütten süttozu, tereyağ veya sert peynir) yaptırması lazim
    Cevapla
  • Mehmet acar 2 hafta önce Şikayet Et
    Bu duruma göre süt 17 TL olması lazım yem pahalı südün maliyetini aracılar yiyor biz 13 buçuğa veriyoruz sütü markette 30 TL üretici zararda
    Cevapla
  • Erol 2 hafta önce Şikayet Et
    Bakkalda süt nekadar?
    Cevapla
  • Ali 2 hafta önce Şikayet Et
    Çok pilini bunlar ya. Süt ve damızlık birlikleri kooperatifler ne işe yarıyor aidat oldumu iyi bilyorlar
    Cevapla
  • Pevril ceylan 2 hafta önce Şikayet Et
    Tabikide bu verilen zamı bize yem fabrikaları yedirirse hazır olun ismi yeter bu zaman biz zamlı paradan almadan iki üç zam geçirir fabrikalar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle