Ekonomistten çok çarpıcı altın tahmini

Altındaki yükseliş sürecek mi? İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini ve altında yıl sonuna kadar varması beklenen seviyeyi, Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel yorumladı.

GİRİŞ 15.04.2024 16:10 GÜNCELLEME 15.04.2024 16:29
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

İran’ın İsrail’e yönelik saldırıları sonrası devam eden gerginliğin piyasalara etkisini Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel yorumladı.

"ONS ALTIN 2700 DOLARI GÖREBİLİR"

“İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” şeklinde konuşan Öngel, “Yıl sonu altının ons fiyatı 2 bin 700 dolar seviyelerini görebilir” ifadelerini kullandı.

Küresel piyasalar, hafta sonu İran'ın İsrail'e yönelik düzenlediği saldırılar nedeniyle hareketlendi. Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel, bölgede yaşananların piyasalara etkilerini değerlendirdi. İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının beklenen bir unsur olmasına rağmen özellikle küresel borsalarda satış dalgasını tetiklediğini belirten Öngel, BIST üzerinde de benzer bir etkinin öngörülebilir olduğunu ifade etti.

“ALTIN YATIRIMCISINI 2024 YILINDA MUTLU EDECEK”

“İran'ın İsrail'e yönelik saldırıları, küresel borsalarda satış dalgasını tetiklerken altın ve petrol fiyatlarında da önemli dalgalanmalara sebep oldu” ifadelerini kullanan Öngel, şöyle konuştu:

“Altının güvenli liman olma özelliği sebebi ile zaten yüksek olan talebin artması ile birlikte ons başına 2 bin 400 dolara kadar yükseliş gözlemlenirken, mevcutta 2 bin 355 dolar seviyelerinde bulunmakta. Bu arada en büyük yatırım bankası holdinglerinden olan Goldman Sachs'ta yıl sonu altın fiyatı tahminini 2 bin 300 dolardan 2 bin 700 dolar/ons seviyesine yükseltti.”

"PETROL KÜRESEL ENFLASYONU OLUMSUZ ETKİLER"

Jeopolitik risklerin varlığını koruması altın yatırımcısını 2024 yılında mutlu edeceğini belirten İstanbul Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Volkan Öngel, “Petrol tarafında ise 90 dolar/varil seviyelerinin test edildiği bir ortamda İsrail'in muhtemel bir karşı saldırısı durumunda 100 dolar seviyelerinin görülmesi ve bu durumun küresel enflasyon üzerinde olumsuz bir baskı oluşturması kaçınılmaz gözüküyor” dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • kamil bilir 1 hafta önce Şikayet Et
    "İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının beklenen bir unsur", bu ifade bir profesöre ait. hem ilgili alan dilindeki ifade anlamında, hem de içeriğin tutarlılığı anlamında hatalı. 1. "beklenen bir unsur" diye bir ifade mi var ekonomi dilinde (jargonunda). akla gelen anlamsız ifadeler. 2. İran'ın saldırısı beklenen bir şeymiş !, aksine kimse beklemiyor, olanı da tiye almışlar.
    Cevapla
  • fahri 2 hafta önce Şikayet Et
    abd petrol için ortadoğuda petrol olmasa dolar 1 kuruş etmez
    Cevapla
  • Adil 2 hafta önce Şikayet Et
    Kahrolsun netanyahu Kahrolsun kötülük
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    İnsanlık hiç iyiye gitmiyor, iyice azdılar. Bela, musibet geldiğinde sızlanmak para etmez.
    Cevapla
  • Muhsin 2 hafta önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle