Savunma Sanayi Başkanlığı'ndan BAYKAR açıklaması

Savunma Sanayi Başkanlığı, son günlerde sosyal medyada dolaşan iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Açıklamada, BAYKAR'ın, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmadığına dikkat çekildi.

GİRİŞ 15.04.2024 12:50 GÜNCELLEME 15.04.2024 12:50
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Baykar'ın herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan faydalanmadığını bildirdi.

SSB'den yapılan açıklamada, Türk savunma sanayisinin, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda tüm güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarını yerli ve milli imkanlarla en etkin biçimde karşılamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Türk savunma sanayisinin 12 milyar doları aşan cirosu, 2 milyar doların üzerindeki AR-GE harcaması ve 90 milyar dolarlık proje hacmiyle çalışmalarını yürüttüğü bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ancak, gösterilen bu büyük başarı karşısında sektörümüz nezdinde faaliyet gösteren şirketleri direkt ya da dolaylı olarak hedef alan, Başkanlığımızı ve sektörümüzü töhmet altında bırakan dezenformasyon maksadıyla uzun zamandır üretilen içerikleri üzülerek takip etmekteyiz. Başkanlığımız tarafından sektörümüze yönelik verilen çeşitli finansal teşvik, hibe ve destek programları bulunmaktadır. Savunma Sanayii Yatırım ve Geliştirme Faaliyetlerini Destekleme Programı, Nitelikli Ürün Kredisi, Genel Maksat Helikopteri Projesi Yatırım Kredisi, Endüstriyel Yetkinlik Değerlendirme ve Destekleme Programı, Kategori-C ve Teknoloji Ürün Kazanımı destek programlarımız kapsamında bugüne değin 500'ü aşkın firmaya ve 400'ü aşkın tedarik projesine 6 milyar liraya yakın hibe ve proje desteği sağlanmıştır."

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB)

"BAYKAR HİÇBİR TEŞVİK VE DESTEK PROGRAMINA BAŞVURMAMIŞTIR"

Açıklamada, Baykar'ın söz konusu finansal teşvik, hibe ve destek programlarından hiçbirine başvurmadığının altı çizilerek, "Baykar, herhangi bir teşvik, hibe ve destek unsurundan da faydalanmamıştır. Her gün yeni ihracat rekorları kıran, ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sağlayan, sektörümüzün önemli kuruluşlarından Baykar'a yönelik yürütülen art niyeti görmekteyiz." ifadeleri kullanıldı.

Türk savunma sanayisinin, gündelik siyasete malzeme edilmeyecek kadar önemli bir devlet ve beka meselesi olduğu vurgulanan açıklamada, "SSB olarak yarınlarımız için bu ülkenin evlatları ile sektörümüze değer katan firmalarımızın yanında olmaya devam edecek, 'Güçlenen Türkiye'nin Yükselen Yıldızı' olmaya, yeni ihracat rekorlarını kırmaya ve savunma sanayisinde tam bağımsız olana dek durmadan, duraksamadan çalışmaya devam edeceğiz." denildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Beni adem 2 hafta önce Şikayet Et
    Fatih Erbakan da boyunun ölçüsünü alacak inşallah önümüzdeki seçimlerde Bu iftira dan dolayı Ali Babacan aldı boyunun ölçüsünü oda alacak Rahmetli nejmetin Erbakan ın tırnağı olmaz yazik
    Cevapla
  • Bir Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    İççimizdeki düşmanlar olduğu müddetçe dış düşmana gerek yok. Yabancı ülkelerde milli sorun ortaya çıktığında bir birine düşman olan muhalifler tek vücut oluyorlar. ne hikmetse bizde dostlar bile düşman oluyor...
    Cevapla
  • ASIL BU 2 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye’nin bir dışarıda Düşmanı yokki, içerdede azılı düşmanlar Türkiye geliştikçe kahroluyorlar. Sizler her Gün yenilikler yaptıkça Türk halkı sizinle birlikte gurur duyuyor. Başarılarınızın daim olsun.
    Cevapla
  • Sakin 2 hafta önce Şikayet Et
    Yetersiz fatih utandınmı yaptığından bak baban ne yaptı bu konu hakkında bir araştır sor.Tam destek tam yanındaydı. Utandık senden.
    Cevapla
  • Bir Vatansever 1 hafta önce Şikayet Et
    fatih Necmettin Erbakan ın oğlu olamaz. Ya Rahmetli evlatlık aldı yada doğduklarında hastanede karışmış olabilirler. Yoksa Oyları bölüp vatan hainlerinin ekmeğine yağ sürmezlerdi. Benim bulunduğu şehirde ne büyük şehir başkanından nede ilçe belediye başkanından memnun değiliz. Ama Vatan sevgisi , ülkemin geleceği aşkına oyumu AKP ye verdim...
    Cevapla
  • TRT izleyen KÖYLÜ 2 hafta önce Şikayet Et
    KÖPEKLERİ bağlamadığımız müddetçe havlamaya devam edeceklerdir. Bırakın ürsünler demeyelim, kanun yapma yetkisi reisin elindeyken yalan ve iftira kanunu zaman geçirilmeden çıkarılıp üren köpekler cezalandırılmalıdır... NOKTA
    Cevapla
  • Abdulbaki 2 hafta önce Şikayet Et
    Herşeye rağmen bu firmalar desteklenmeli.... Bir gurup şeref yoksunu, art niyetli hainlere bakıp ısrarla bu firmaya destek sağlamadık diyerek savunmada kalmak yakışık almıyor.. Bu firmalar desteklenmeyecek de kim desteklenecek.... Zorla destekleyin, hibe verin korkmayın sizi mahçup etmezler... Kendi payıma düşen destek helalı hoş olsun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle