Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı

Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Çeşm-i Cihan" olarak nitelendirdiği Bartın'ın Amasra ilçesi, 9 günlük bayram tatilinde havaların da sıcak gitmesi üzerine adete doldu taştı.

Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı
Amasra 8 günde nüfusunun 100 katı turist ağırladı
GİRİŞ 13.04.2024 22:53 GÜNCELLEME 13.04.2024 22:53

Muhteşem doğası ve denizi ile asırlardır dünyanın göz bebeği olarak nitelendirilen Amasra, Ramazan bayramı öncesinde insanların akınına uğradı. Karadeniz'in incisi Amasra 9 günlük bayram tatilini ve sıcak havaları fırsat bilen binlerce insanla doldu.

Şehrin doğal güzelliklerinin keyfini süren ve balık ekmeğin tadına bakan insanlar, denizde ise tekne turlarına katılarak, tatil ve bayram sevincini yaşadı. Toplamda 6 bin 600 nüfuslu Amasra ilçesine 8 günlük bayram tatilinde yaklaşık 650 bin kişi geldi. İlçedeki otel ve pansiyonlar dolup taşarken, yollarda ise uzun araç kuyrukları oluştu.

Bayramın ikinci günü yaklaşık 27 bini aşkın araç girişinin olduğu ilçede, 8 günde ise ilçeye giren araç sayının ise toplamda 150 bine ulaştığı öğrenildi. İlçe vatandaşı ve esnaf da sorunsuz bir dönem geçirdiklerini belirterek, yoğunluktan memnuniyetini dile getirdi.
8 günlük süreçte nüfusunun yaklaşık 100 katı, yerli ve yabancı turist ağırlayan ilçede, insan yoğunluğunun Pazar günü de devam etmesi bekleniyor.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL