Depremzede aileye yeni evleri teslim edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, geçen yılki Kahramanmaraş merkezli depremlerde köy evleri yıkılan Adıyamanlı Şahin ailesine yeni evlerini teslim etti.

GİRİŞ 10.04.2024 21:40 GÜNCELLEME 11.04.2024 12:44
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, deprem bölgelerinin yeniden ihya ve inşası için çalışmaların ilk günden itibaren aralıksız sürdürüldüğü belirtildi.

Bakanlık tarafından 1 yıl dolmadan yapımı tamamlanan 76 bin konut teslim edilirken, 300 bin konutun yapımının ise devam ettiği bildirilen açıklamada, ayrıca 4 bin 333 köyde de olası 9 şiddetindeki depreme dayanacak çelik karkastan inşa edilen köy evlerinin yapımının da sürdürüldüğü aktarıldı.

Adıyamanlı depremzede aile evlerine kavuştu

Açıklamada, Bakanlık tarafından Adıyaman'ın Akpınar Köyü'nde yaşayan 2 çocuklu Şahin ailesinin depremde yıkılan evlerinin yerine çelikten yeniden inşa edilen evin de bayram öncesinde teslim edildiği bildirildi.

Yeni evlerine kavuşan Nuh Şahin ve eşi Hanife Şahin'in, böyle bir evleri olacağını hiç tahmin etmediklerini, çifte bayram yaşadıklarını söylediği kaydedildi.

Bakan Mehmet Özhaseki de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Nuh ağabey diyor ki, 'Devletimiz sayesinde biz çifte bayram yaşıyoruz. Devletime canım kurban olsun.' Bizim de emeğimiz, çabamız depremzede kardeşlerimizin mutluluğu için. Nuh ağabey gibi tüm hemşehrilerimiz evlerine yerleşene kadar bize durup dinlenmek yok." ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Yusuf Görele 2 hafta önce Şikayet Et
    Devlet bu evleri bedava mı veriyor?
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Ben diyorum ki vatandaş evlerini sigotalatması gerek devlet herkese ayrı ayrı ev yapıb vermesi devlete çok ağır bedel ötedir altında kakamaz duruma düşer ev sigortalı olursa hiç olmasa zararını sigorta karşılar avrupada öyle herkes evini sigortalatması mecburi değilse ne evini öder nede zararını vatandaş bedavadan eve konuyor sonra devleti suçluyor aslında bu işi belediyeler yapması gerek
    Cevapla
  • Vanlı 2 hafta önce Şikayet Et
    Allah devletimize zeval vermesin. hainede fırsat vermesin
    Cevapla
  • Yasin 2 hafta önce Şikayet Et
    Bunu bize değil hemşehrilerimize söyleyin lütfen, yüzde 70 dem (pkk) çıktı memleketten. Son olayları da unutmayalım tabiki.
    Cevapla
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Siz Hizmet Edin Onlarda Chp ye DEM e Oy Versinler??
    Cevapla
  • Envers 2 hafta önce Şikayet Et
    Yiğidi öldür ama hakkını teslim et muhalefette kenstsel dönüşüme rantsal dönüşüm deyip durdurmak için epeyce bı didinmis ve başarılı olmuş bu yüzdende ölü sayısı dahada dahada fazla olmuş
    Cevapla
  • Komando 2 hafta önce Şikayet Et
    Devlet, çok beklersin. Çöp içinde yüzseler bile giderler pkk'ya oy verirler. Insanda utanma duygusu yoksa vefa diye bir şey beklenemez.
    Cevapla
  • Devlet... 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz, Devletiz. Yapar, teslim ederiz. Onlar, hatadan mutlaka dönecek!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle