ABD'li bankadan altın tahmini: 3 bin doları aşacak

ABD merkezli yatırım bankası Bank of America, altın ve gümüş fiyatlarına ilişkin tahminini güncelledi. Banka, gümüşün 30 doları, ons altının 3 bin doları aşacağını tahmin etti. Bakır ve alüminyum için de yükseliş öngörüsünde bulundu.

GİRİŞ 10.04.2024 13:23 GÜNCELLEME 10.04.2024 13:24
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD'li bankacılık devi Bank of America (BofA), altın ve gümüş fiyatına ilişkin analizini yayınladı.

Banka, ons altın fiyatlarının 2025 yılına kadar 3 bin doları aşacağı öngörüsünde bulundu. Analize göre merkez bankalarından gelen güçlü talep ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlamasıyla birlikte yatırımcılar piyasaya geri dönecek.

Banka, özellikle Çin Merkez Bankası'nın sadece 2023 yılında 200 tondan fazla sarı metal toplayarak altın piyasasını desteklediğini ifade etti. Ayrıca Çin'deki bireysel talebin güçlü seyrettiğine de vurgu yapıldı.

GÜMÜŞ 30 DOLARI AŞAR MI?

BofA, daha önce Fed'in 2024 yılının ilk çeyreğinde faizleri düşürmesi halinde ons altın için 2 bin 400 dolar tahminini yapmıştı.

Son değerlendirmesinde tahminlerini yukarı çeken banka, ons altın için 3 bin dolar ve ons gümüş için 30 dolar öngörüsünü paylaştı.

Bu rakamlar altın için yüzde 28, gümüş için yüzde 8'lik yükselişe işaret ediyor. Ons altın, bugün 2 bin 353 dolar civarında işlem görüyor.

METALLERDE YÜKSELİŞ DEVAM EDECEK

Bank of America, bakır fiyatlarının 2025 yılında ton başına ortalama 10 bin 750 dolar, 2026 yılında ise 12 bin dolara yükseleceğini tahmin etti. Alüminyum için fiyat tahmini ise 2 bin 250 dolar olarak gerçekleşti.

KAYNAK: NTV
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • emin 3 hafta önce Şikayet Et
    Bank of America..Borsayı(Bist100) manipüle eden malum banka
    Cevapla
  • Malatyali Ökkeş 3 hafta önce Şikayet Et
    Kar satışı yapmak için alici arıyorlar. Altın 2022 Kasım ayindan beri yani 1600 onsdan beri yukseliyor. çok dikkatli olmak lazım.(Ytd)
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    orası belli zaten. bunun için dünya devi olmaya gerek yok. Sen ne zaman olacağını soyle sıkıysa
    Cevapla
  • Arif¹ 3 hafta önce Şikayet Et
    Stokta ne kadsr altınınız var. Satabilmek için yapılan hareketler sanırım. Doların atması. Ons fiyatları bir de bizimbaç gözlü esnaf eklwninca çeyrek. Cumhuriyet uçar gider. Alın altın alın. Aç kaldığınız da yersiniz.
    Cevapla
  • Türk 3 hafta önce Şikayet Et
    Zaten ne kadar altinlari varsa söylemezler. JPMorgan Bankasi en az 1 milyar ons gümüs tutuyor. Onlarda biliyorlar.
    Cevapla
  • aç insanlar 3 hafta önce Şikayet Et
    arif açlıktan istanbulda kimse kalmadı bomboş benzin 43/44 lira bodruma akın etmiş 30 bin araçlık konvoy ekmek bulamadığı için istanbulu terk etmiş ha bu arada yunan adaları da vizesiz olunca yağ kuyruğuna girmiş insanlar var biz esas fakirler istanbulda kaldık ama şükrediyoruz zengin duruşumuz a
    Cevapla
  • Ramo 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu boyle dediyse dusurecekler
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Hep öyledir daha çok çıkarmasınlar da. En büyük altın rezervi ABD'de.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle