Türkiye'de bir ilk olacak Akkuyu NGS'de kritik aşama başladı

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin birinci ünitesinde tam kapsamlı devreye alma çalışmaları başladı.

GİRİŞ 09.04.2024 18:04 GÜNCELLEME 09.04.2024 18:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Rusya Nükleer Enerji Ajansı (Rosatom), Türkiye'de bir ilk olan inşaatı Mersin'de devam eden Akkuyu NGS'de 1'inci güç ünitesinin tam ölçekli başlatma ve ayarlama işlemlerine başlandığını duyurdu.

Mersin'de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci güç ünitesinde inşaatın son aşaması olan başlatma ve ayarlama çalışmaları başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, başlatma ve ayarlama çalışmaları NGS güç ünitesi inşaatının son aşamasını teşkil ediyor. Bu aşama, santralin güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlamak üzere ayarlama, kontrol ve test işlemlerini kapsıyor.

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev liderliğindeki Rosatom yöneticilerinden oluşan bir heyet inşaat sahasını gezerek 1'inci ünitede bulunan nükleer ve türbin adası tesisleri ile Akkuyu NGS'nin kıyı hidroteknik yapılarını inceledi.

İncelemelerin ardından Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, projenin uygulanmasına ilişkin temel hususları ayrıntılı olarak ele almak üzere Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ve diğer proje yöneticileriyle bir araya geldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev, 1'inci ünitede çalışmaların gidişatına ilişkin şunları kaydetti:

"Nükleer ada alanında işler takvime uygun ilerliyor. Bu yıl bütün sistemleri kontrol edeceğiz, bunlar arasında ilk çevrim sistemleri de yer alıyor. Hidrolik testleri gerçekleştireceğiz ve yakıt simülatörlerini reaktöre yükleyeceğiz. Akkuyu NGS 1'inci ünitesinin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bütün çabalarımız ve Türk şirketlerinin çalışmaları buna yönelik olarak devam ediyor. Projede birçok Türk şirketi yer alarak büyük bir profesyonellik ve bir o kadar da başarılı mobilizasyon gösteriyorlar."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 13
  • türbin eksik 2 hafta önce Şikayet Et
    fransada ki amerikan general electric firmasından sipariş edilen arabelle reaktör türbinleri gelirse bitirirler. batı türbinin bazı parçalarını yolladı bazı kısmını yollamadı. ruslar türbin gibi önemli parça için fransız amerikan firması ile anlaşarak büyük hata yaptılar. muadil türbin çin'de de üretiliyor. eğer çinden sipariş etseler bu sene açılırdı santral.
    Cevapla
  • İslam Sancağı 2 hafta önce Şikayet Et
    Nükleer santraller 60 sene önce yapılmalıydı, ama malum heykelci parti ve uzantıları milletin diniyle uğraşmakla meşguldü
    Cevapla
  • Mehmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Ismail hiç kafan çalışmayır.Bu memlekette chp ne zaman iktidar oldu
    Cevapla
  • Mahmuttr 3 hafta önce Şikayet Et
    Şantiyedeki çalışan işçiler maaş alamadıkları için yol kesip yetkilileri dövmeye çalıştılar demekki ters giden bir yol haritası var ve gecikmeler kacinilmaz
    Cevapla
  • yılmaz 3 hafta önce Şikayet Et
    o şirket içtaş hala işin başında, hayırlı olsun inşaallah
    Cevapla
  • yalnız kurt 3 hafta önce Şikayet Et
    Rusya karşısın da devlet görmek istiyor. Devlet ortak olsun bir türk firma artak olup yıllarca kanımızı sömürmesin.. bunun yerine şanlı türk devleti neden ortak olmuyor...????
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle