İsrail Merkez Bankası'ndan faiz kararı

İsrail Merkez Bankası, enflasyondan ve artan savaş harcamalarından korunmak amacıyla faiz oranlarını değiştirmeyerek yüzde 4,5'te sabit tuttu.

İsrail Merkez Bankası'ndan faiz kararı
İsrail Merkez Bankası'ndan faiz kararı
GİRİŞ 08.04.2024 20:47 GÜNCELLEME 08.04.2024 20:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Para Politikaları Komisyonu toplantısı sonrasında İsrail Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, ikinci toplantı sonrasında da faiz oranlarında herhangi bir değişikliğe gidilmeyeceği kaydedildi.

Kararın ardından yerel para birimi şekel yaşanan yükselişle dolar karşısında 2,4 oranında artış kaydetti.

İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, açıklamasında "Jeopolitik belirsizlikte önemli bir tırmanışa işaret eden son gelişmeler altında Para Komisyonu temkinli olmaya karar verdi ve faiz oranını değiştirmedi." ifadelerini kullandı.

Geçen hafta İsrail ile İran arasında yaşanan gerginlik ve Tahran'ın intikam tehditlerinden etkilenen şekel bu yükselişle kayıplarını karşılamış oldu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Biz bağımsız bir devlet değiliz ki ! İngiliz sömürgeciliği devam ediyor. İktidarlara (!) bir alan verilmiş, orta sahada top çevirme. biraz atağa kalkmaya gör hakem maçı bitiriyor. ya kaos, ya ekonomik, ya siyasi kriz ! vs vs vs
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye sil baştan kurulmalı suni kutsallardan kurtulmalı. Savaş hâlinde ki Yahudi siyonist devlet te faiz 4.5 Bin yıllık Anadolu tarihi olan ülkemde 70 lerde
    Cevapla
  • Doğan 2 hafta önce Şikayet Et
    Netenyahu'nun ağabeyi Entebbe operasyonunda ölen tek İsrail askeridir.
    Cevapla
  • Orhan 2 hafta önce Şikayet Et
    Her toplum hak ettiği gibi yönetilir.
    Cevapla