Cevdet Yılmaz: Sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya kararlıyız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Önümüzdeki dönemde enflasyonla kararlılıkla mücadele ederken üretime, yatırıma ve ihracata vereceğimiz desteklerle daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya kararlıyız." ifadesini kullandı.

Cevdet Yılmaz: Sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya kararlıyız
Cevdet Yılmaz: Sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya kararlıyız
GİRİŞ 08.04.2024 17:25 GÜNCELLEME 08.04.2024 17:25
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından, Türkiye İstatistik Kurumunca açıklanan şubat ayına ilişkin sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretiminin Şubat 2024'te ivme kazanarak aylık bazda yüzde 3,2 oranında arttığını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Sanayi üretiminde yaşanan pozitif gelişmeler 2024 yılı birinci çeyrek GSYH büyümesi için olumlu sinyaller verirken, büyümenin kompozisyonunda da üretim odağında daha dengeli bir görünüme işaret etmektedir. Önümüzdeki dönemde enflasyonla kararlılıkla mücadele ederken üretime, yatırıma ve ihracata vereceğimiz desteklerle daha dengeli ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaya kararlıyız."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • adalet 3 hafta önce Şikayet Et
    Git yat arkadaş sinir etme
    Cevapla
  • Uğur 3 hafta önce Şikayet Et
    İyi bilmişsiniz sürdürülebilir büyüme lafını siz emeklileri görmemezlikten gelin 10 bin liraya mahkum edin bir sonraki seçimler de sandığa gömüleceksiniz.
    Cevapla
  • selim 3 hafta önce Şikayet Et
    tarım kredı koperatıfı kımlerın boyle sacma bır kooperatıf yok daha calısanların parası devletten sskları devletten türkiyenın her yerıne actılar dogru durust urun yok dıger marketlerdende pahalı kalıteden uzak kımbılır kımler var arkasında
    Cevapla