Bakanlıktan 'araç kiralama' iddialarına açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bazı basın yayın organlarındaki "araç kiralama" ile ilgili iddialar üzerine açıklama yaptı.

GİRİŞ 08.04.2024 15:46 GÜNCELLEME 08.04.2024 15:47
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 'bakanlığa ait araç kiralama' haberlerine dair bir açıklama yaptı. Bakanlık, "Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur" ifadelerinde bulundu.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

Bugün bazı basın yayın organlarında yer alan "Bakanlığımıza ait araç kiralama" iddialarına ilişkin basın açıklamamız

Bugün bazı basın yayın organlarında "Bakanlığımıza ait yapılan araç kiralama" işlemine ilişkin kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi amaçlayan çeşitli iddialara yer verilmiştir.

Bakanlığımızın hizmetindeki kiralık araçlara yönelik daha önceki yıllarda yapılan sözleşmenin süresinin dolması nedeniyle yeni bir sözleşme imzalanmasına gerek duyulmuştur.

Tamamen şeffaf ve usulüne uygun şekilde gerçekleştirilen ihale sürecinin ardından, kullanım süresi dolan araçlar yerel üretimi önceleyen ve mevcut araçların daha düşük donanımlarıyla değiştirilmiştir.

Ek yeni bir unsur taşımayan ve geçmiş sürecin devamı niteliğindeki sözleşmede kamu kaynaklarının dikkatli kullanımı konusunda azami hassasiyet gösterilmiştir.

Bakanlık olarak tasarruf konusundaki hassasiyetimizi gerçekleştirdiğimiz şeffaf ve usulüne uygun uygulamalarımızla kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz.

Oluşturulmak istenen algının tamamen gerçek dışı olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    devlet kurumlarının ve belediyelerin neden araç kiraladigini anlamış değilim yerli ve milli aracımız TOG üretime başlamışken
    Cevapla
  • idris ölmez 3 hafta önce Şikayet Et
    hayır kardeşim daha da ucuz araba kiralayacaksınız gerekirse toplu taşıma kullanacaksınız yoksa almadınız mı mesajı
    Cevapla
  • Gokce 3 hafta önce Şikayet Et
    Aciklama yapmakla olmaz.Bakanlik bunyesinde kac arac var, toplam ne kadar odeniyor, ne kadari bakan, bakan yard ve danismanlar icin kullaniliyor listeler halinde aciklarsin. Bunu da danistay raporuna dayandirirsin.
    Cevapla
  • Haber7 okuru. 3 hafta önce Şikayet Et
    Eee kiralanmış işte. Sözleşme bitmiş. Yeniden kiralamış. Geri kalan iddialara da cevap yok. Anlayan beri gelsin.
    Cevapla
  • Seven 3 hafta önce Şikayet Et
    Lütfen artık el atılsın resmi kurumlarda kıralık araçlara çok hoyrat boş yere kullanılıyor her birine bir araç tahsis edilmiş bi maydanoz için efendiler araç çıkarıyorlar.kendi özel işleri için kullanıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle