Rekora koşuyor! Altında bu seviyelere dikkat...

Altın, haftaya tarihi rekorla başladı. Ons altın 2 bin 300 dolar seviyelerinin üzerine çıkarken, gram altın da 2 bin 400 liradan alıcı buluyor. Peki alım ve satım için hangi seviyeler kritik? Ekonomist Mustafa Aşkın anlattı.

GİRİŞ 08.04.2024 14:59 GÜNCELLEME 08.04.2024 14:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, ABD Mart tarım dışı istihdam raporu ve Ortadoğu'daki gerilimden destek bularak kazanımlarını artırdı.

Altının ons fiyatı 2 bin 354 dolara çıkarak zirve seviyesini yeniledi. 

Gram altın da 2 bin 400 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

Ekonomist Mustafa Aşkın, altın ve borsaya dair beklentileri Haber7'ye anlattı.

ALTIN REKORA KOŞUYOR

Ons altının 2 bin 300 doların üzerine çıkarak tarihi rekorlar kırdığına işaret eden Aşkın, "Bu yükselişin asıl nedeni Orta Doğu'da gerilimin tırmanması, ABD, Çin ve Tayvan arasındaki gerginlik altına olan talebi artırıyor" diye konuştu. Yükselişler sonrası düzeltmeler olabileceğini ifade eden Aşkın, ons altının 2 bin 200 dolara kadar gerileyebileceğini, bu noktaların da alım fırsatı olabileceğini belirtti. "Altın tarafında güçlü alım olması haline kısa vadede 2 bin 500 dolara kadar yükseliş olabilir. Orta vadede ise ons altının 2 bin 800 dolara kadar yükselmesini öngörüyorum" dedi. Gram altında da geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu vurgulayan Aşkın, gram altının 2 bin 700 - 2 bin 800 liralara kadar bir yükselişin olabileceğini belirtti.

BORSADA YÜKSELİŞ DEVAM EDER Mİ?

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla yatırımcıların borsada pozisyon artırmaları ve yabancı girişinin az da olsa başlamasının borsada yükselişin temel unsurlar olduğunu belirten Aşkın, enflasyonun kontrol altına alınacağı yönündeki beklentilerin artmasının da borsaya olumlu yansıdığını ifade etti. 

9 bin 400 puan direnç seviyesinin yüksek hacimle kırıldığını ve borsanın 9 bin 600 puanlara kadar yükselebildiğine dikkat çeken Aşkın, borsanın bu seviyelere yükselmesinin önemli bir kazanım olduğunun altını çizdi. 9 bin 800 puan ve 9 bin 900 puan aralığının direnç olduğunu belirten Aşkın, aşağıda ise destek bölgesinin 9 bin puan olduğunu söyledi.

"Yatırımcılar bu noktalara dikkat ederse yararlı olur" dedi. Son bir haftadır borsada para girişinin hızlandığına dikkat çeken Aşkın, yatırımcıların işlem hacmi ve para girişini de takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Yabancı yatırımcıların hikayesi olan hisse senetlerine ilgi gösterdiğini belirten Aşkın, banka, holding ve sanayi şirketlerinden alım yaptıklarına işaret etti. 

 

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 6
  • gurbetci 3 hafta önce Şikayet Et
    Altin dahada cok cikacak...
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Emekliler maaşlaeını hep altına yatırdı. Yok böyle bir şey altın bereye koşuyor
    Cevapla
  • iyi 3 hafta önce Şikayet Et
    çin savaşa hazırlanıyor. rusyanın yaptığı hayatı yapmamak için kasasındaki kağıt dolarlarla altın alıyor
    Cevapla
  • Erdem bilgin 3 hafta önce Şikayet Et
    Altın şuan en az 4000 tl olması lazım. Sahtekar ingiliz kâğıt üzerinde düşük gösteriyor
    Cevapla
  • Vatandaş 3 hafta önce Şikayet Et
    Mobil Banka hesabından 1 ay önce bir 10 gram altın aldım,Hala düze çıkmış değilim.O kadar artıyor ama sadece banka kazanıyor.Al sat arasına baya fark koymuşlar .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle