ABD'li eski askerden KAAN'a övgü: Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 biliyorum

Türkiye'nin 5. Nesil Muharip Savaş Uçağı KAAN, dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu kez ABD askeri olan Chrıs Cappy, sosyal medya hesabında KAAN'ı analiz etti.

ABD'li eski askerden KAAN'a övgü: Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 biliyorum
ABD'li eski askerden KAAN'a övgü: Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 biliyorum
GİRİŞ 08.04.2024 14:52 GÜNCELLEME 08.04.2024 14:53
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Jet motoru teknisyeni olarak orduda görev yapan ABD'li eski asker Chrıs Cappy, Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'ı analiz etti. Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 bildiğini vurgulayan Cappy, ''Türkiye'nin 5. nesil bir savaş uçağı geliştiren 4. ülke olması küçümsenecek bir şey değildir'' dedi.

ABD'Lİ ESKİ ASKERDEN KAAN'A ÖVGÜ

"Türkiye'nin yerli savaş uçağı bir silahtan daha fazlasıdır" başlığını kullanan Cappy, "Çoğu zaman bir ülkenin yeni nesi uçağının sadece bir programdan daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Ulusal gururun sembolü, özerkliğin sembolü, diplomatik bir araç ve hatta savaşa karşı caydırıcıdır" dedi.

Ülkelere uygulanan silah ambargolarının onları kendi kendilerine yetmeye teşvik edeceğini buna ABD'nin F-35 savaş uçağı satmadığı için Türkiye'nin kendi savaş uçağını yaptığını örnek olarak gösteren Cappy, "F-35 konusunda ABD ile Türkiye arasında yaşanan ve böylece F-35'in tamamlayıcısı olacak yeni uçağın vizyonunun tamamen değişmesi gerekti. Bu her şeyi alt üst etti. KAAN artık korodan çıkıp ayağa kalkmak zorunda kaldı. Baskı yok" dedi.

ABD'de jet motoru teknisyeni olarak görev yaptığını dile getiren Cappy, Türk mühendislerin ABD'de 5. nesil tasarımında çok yardımcı olduğunu ve önemli roller üstlendiğini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN İYİ BİR JET YAPACAĞINI YÜZDE 100 BİLİYORUM"

Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 bildiğini vurgulayan Cappy, "Artık Türkiye küresel liderlik için çabalıyor. Teknolojik olarak kendi kendine yeterliliğe ulaşan ve özerkliği savunan küresel savunma sektöründe kendisini kilit bir oyuncu olarak konumlandırmayı hedefliyor. Türkiye'nin 5. nesil bir savaş uçağı geliştiren 4. ülke olması küçümsenecek bir şey değildir. " dedi.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Dede 3 hafta önce Şikayet Et
    Çalışırsak başarırız durmak yok üretelim her ürünü yacari uçaklarda yapalim
    Cevapla
  • Antikamal 3 hafta önce Şikayet Et
    Gelde sen burda cehapelilere bunu anlat ne gerek vardı heykelini yapsak yeterdi diyorlar.
    Cevapla
  • Kocak 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu is in partiyle ne alakasi varr bunu siyasete nasil bagladin
    Cevapla
  • Tekin Arpad 3 hafta önce Şikayet Et
    İşi getirip parti tartışmaları içine sokmayın Bu milli bir meseledir
    Cevapla
  • baglmslz dusunce. 3 hafta önce Şikayet Et
    tarafslz bir degerlendirme oldugunu dusunuyorum.haylrll olsun.insallah belirtilen tarihte seri uretime gecer.
    Cevapla
  • Sabri topuz 3 hafta önce Şikayet Et
    İnşallah Allah'ın izniyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle