ABD'li askerden KAAN'a övgü dolu sözler

Jet motoru teknisyeni olarak orduda görev yapan ABD'li eski asker Chrıs Cappy, Türkiye'nin yerli ve milli savaş uçağı olan KAAN'la ilgili yorum yaptı. Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 bildiğini vurguladı.

GİRİŞ 08.04.2024 00:33 GÜNCELLEME 08.04.2024 09:31
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin 5. Nesil Muharip Savaş Uçağı KAAN, dünyanın dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu kez ABD askeri olan Chrıs Cappy, sosyal medya hesabında KAAN'ı yorumladı.

ABD'Lİ ESKİ ASKERDEN KAAN'A ÖVGÜ

"Türkiye'nin yerli savaş uçağı bir silahtan daha fazlasıdır" başlığını kullanan Cappy, "Çoğu zaman bir ülkenin yeni nesil uçağının sadece bir programdan daha fazlası olduğunu düşünüyorum. Ulusal gururun sembolü, özerkliğin sembolü, diplomatik bir araç ve hatta savaşa karşı caydırıcıdır" ifadelerini kullandı.

Ülkelere uygulanan silah ambargolarının onları kendi kendilerine yetmeye teşvik edeceğini buna ABD'nin F-35 savaş uçağı satmadığı için Türkiye'nin kendi savaş uçağını yaptığını örnek olarak gösteren Cappy, "F-35 konusunda ABD ile Türkiye arasında yaşanan ve böylece F-35'in tamamlayıcısı olacak yeni uçağın vizyonunun tamamen değişmesi gerekti. Bu her şeyi alt üst etti. KAAN artık korodan çıkıp ayağa kalkmak zorunda kaldı. Baskı yok" dedi.

ABD'de jet motoru teknisyeni olarak görev yaptığını dile getiren Cappy, Türk mühendislerin ABD'de 5. nesil tasarımında çok yardımcı olduğunu ve önemli roller üstlendiğini kaydetti.

"TÜRKİYE'NİN İYİ BİR JET YAPACAĞINI YÜZDE 100 BİLİYORDUM"

Türkiye'nin iyi bir jet yapacağını yüzde 100 bildiğini vurgulayan Cappy, "Artık Türkiye küresel liderlik için çabalıyor. Teknolojik olarak kendi kendine yeterliliğe ulaşan ve özerkliği savunan küresel savunma sektöründe kendisini kilit bir oyuncu olarak konumlandırmayı hedefliyor. Türkiye'nin 5. nesil bir savaş uçağı geliştiren 4. ülke olması küçümsenecek bir şey değildir. " dedi.

Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 41
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Açıklamayı yapan sadece bir teknisyen mühendis bari olsaydı bilemedim.
    Cevapla
  • Mustafa Ateş 3 hafta önce Şikayet Et
    Küçümseme
    Cevapla
  • reis 3 hafta önce Şikayet Et
    Maşallah,maşallah,ALLAHnazardan korusun.İyide niye 4. nesil uçak için üç ülkeye yalvarıyoruz.
    Cevapla
  • Selçuk 3 hafta önce Şikayet Et
    Çünkü kaan ı envantere dahil edip yeterli sayıda uçağa ulaşabilmesi en az 10 yıl bu süre zarfında savaş çıkarsa uçak sıkıntısını çok çekeriz bu açığı o zamana kadar kapatmamız gerekiyor.
    Cevapla
  • Öz. TRAKYALI 3 hafta önce Şikayet Et
    Benim Güzel TÜRKİYEM VATAN TOPRAĞIM Hakkında konuşanlar kim bunlar hep vardı yarında olacak bu gün konuşanlar bundan 100 sene önce GÜZEL İSTANBULUMUZU İŞGALE GELEN İngiliz donanmasını sahillere inip alkış tutanların çocukları torunları hain herzaman hain bizlere düşen birazcık daha uyanık olmak
    Cevapla
  • Mazlum 3 hafta önce Şikayet Et
    Uçagımız da pilotlarımız da aslan yürekli kovboy merak etme..
    Cevapla
  • Alican 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne de olsa motoru Amerika malı ef 16 motoru
    Cevapla
  • Kartal 3 hafta önce Şikayet Et
    Motorda yapılıyor merak etme,savas çıkarsa korkmayın sizin akrabalarinizin yanına yunana ermenistana gidin biz toprağımız vatanimiz için çarpışarak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle