Evde Bakım Yardımı yarın hesaplara yatırılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek, yarın toplam 4,2 milyar lira ödeme yapacaklarını bildirdi.

GİRİŞ 07.04.2024 13:12 GÜNCELLEME 07.04.2024 13:12
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla her ay yatırılan Evde Bakım Yardımı ödemelerini Ramazan Bayramı dolayısıyla öne çekerek yarın toplam 4,2 milyar TL ödeme yapacaklarını bildirdi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık tarafından sunulan en önemli aile odaklı bakım hizmet modellerinden biri olan Evde Bakım Yardımı’nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmeleri düşüncesiyle başlatıldığını hatırlattı. Göktaş, ''Engelli vatandaşlarımızın aile bütünlüklerini muhafaza edecek şekilde bakımlarının evde yapılmasını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, ailesi veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklenerek aile bütünlüğünün korunduğunu belirten Göktaş, ''Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli bir bakış açısıyla politikalar geliştiriyoruz. Geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir ferdine ulaşmaya çalışıyoruz.'' dedi.

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti:


''Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini öne çekerek yarın hesaplara yatırıyoruz. Bu ay Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı ödemesi gerçekleştireceğiz. Türkiye Yüzyılı Vizyonumuz çerçevesinde bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir anlayışla sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.''

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • emekli 1 ay önce Şikayet Et
    acilen kaldırılması gereken sacma bır uygulama muhtarlık gıbı bırılerıne ek gelır kapısı
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Allah seninde başına versin anlarsın o zaman
    Cevapla
  • Vicdansızlar 1 ay önce Şikayet Et
    Burdan verme, almasınlar vb diyen cahil sürüsüne cevaben bu maaşı alan insanlara sorsanız keşke maaş olmasa da evladım sağlıklı olsun derlerdi. Çektiği onca zorluk varken buradaki vicdandan yoksun insanların! yorumları daha da canlarını yakıyor. Ahlarını almayın ne parti kalır ne de ahiret.
    Cevapla
  • Ali asker 1 ay önce Şikayet Et
    Memur maaşları yatmasın. Bende memurum ama memurlar öğretmenler vb nankörler. Hiçbirşeyi hak etmiyorlar.
    Cevapla
  • Hazar 1 ay önce Şikayet Et
    Ben şunu anlamıyorum kimin parasini kime vermiyonuz bu ne kin hayirdir sadakami dagitiyorsunuz memur öğretmen emekli hepside zamaninda çalışmış ve şimdi haklarini aliyorlar milletin alın teriyle siyaset yapmayin yoksa bugün ona yapan yarinda sana yapar bu kadar basit
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    yaturmayin bu nankör insanlara alırlar almadık derler yerler yemedik derler nankorler kesin arpalarini gitsinler c ha pe versin bu nankorlerin arpalarini beter olsunlar
    Cevapla
  • Isnail 1 ay önce Şikayet Et
    Allah seninde başına versin o para yatacak diye bak dur tamam mı
    Cevapla
  • Abdullah 1 ay önce Şikayet Et
    Allah razi olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle