Dışişleri Bakanlığı'na savunma sanayi yetkisi! Erdoğan imzayı attı

Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Güvenlik Genel Müdürlüğü’nün görev ve yetkilerine, savunma sanayii ile ilgili maddeler de dahil edildi.

Dışişleri Bakanlığı'na savunma sanayi yetkisi! Erdoğan imzayı attı
Dışişleri Bakanlığı'na savunma sanayi yetkisi! Erdoğan imzayı attı
GİRİŞ 06.04.2024 10:06 GÜNCELLEME 06.04.2024 10:40
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bir süredir Dışişleri Bakanlığı teşkilat yapısında, Türk savunma sanayii sektörünün desteklenmesi ve Savunma Sanayii Başkanlığı ile eşgüdümün artırılması amacıyla değişkilik yapılması bekleniyordu. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile beklenen değişiklik yapıldı.

Edinilen bilgiye göre; Cumhurbaşkanlığı kararı ile Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki “Uluslararası Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü”nün adı, “Uluslararası Güvenlik Genel Müdürlüğü” olarak değiştirildi. Müdürlüğün görev ve yetkileri ise savunma sanayii sektörüyle ilgili bazı konuları da içerisine alacak şekilde genişletildi.

Resmi Gazete'de yer alan yeni görev alanları şu şekilde:

“Savunma ve savunma sanayi ile ilgili konularda üçüncü ülkelerle ilişkilerin Bakanlık içindeki koordinasyonunu yürütmek,

Üçüncü ülkelerle savunma sanayi ilişkilerine dair konuların ilgili kurum ve kuruluşlarla eşgüdümünü yapmak, uluslararası güvenlik ve savunma alanındaki gelişmelerin dış politika ve dış güvenliğimize etkisini takip ve analiz etmek, bu konuda politika çalışmaları yürütmek, küresel ve bölgesel güvenlik mimarileri konusunda çalışmalar yapmak.”

Uluslararası Güvenlik Genel Müdürlüğü aracılığıyla Dışişleri Bakanlığı’nın, Türkiye’nin savunma sanayii ihracatının artırılması için yeni dönemde Savunma Sanayii Başkanlığı’na daha etkin destek vermesi bekleniyor. Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yurt dışı teşkilatının oluşturulmasına yönelik faaliyetler de geçtiğimiz aylarda başlamış ve ilk “Savunma Sanayii Müşaviri” atamaları gerçekleştirilmişti.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ufuk 3 hafta önce Şikayet Et
    Doğru ama çok çok geç kalmış bir karar maalesef... Düşmanlar bırakın konvansiyonel silahları ,bu işin şahı, nükleer silahlarda bile bizi her türlü geçti....
    Cevapla
  • Özgürcü 3 hafta önce Şikayet Et
    Doğru karar
    Cevapla