Resmi Gazete'de yayımlandı! Kredi kartlarında faiz oranı değişti! KKM'de tarih uzatıldı

Ekonomiye dönük peş peşe kararlar alındı. Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e çıkarıldı. Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı.

GİRİŞ 06.04.2024 00:19 GÜNCELLEME 06.04.2024 09:39
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı aylık azami akdi faiz oranı hesaplama yönteminde değişikliğe gitti.  Kredi kartı işlemlerinde (nakit çekim veya kullanım işlemleri hariç) uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25'e çıkarıldı.

Söz konusu oranın, aylık referans orana 55 baz puan yerine 114 baz puan eklenerek belirlenmesine karar verildi.

Yeni yönteme göre, hesaplanan aylık azami akdi faiz oranı yüzde 3,66'dan yüzde 4,25’e yükseldi.

KKM'DE TARİH UZATILDI

Döviz dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) tarih uzatıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ve Altın Hesaplarından Türk Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'de yaptığı değişiklikleri içeren tebliğler Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Kur Korumalı Mevduat Hesabı kapsamında, yurt içi yerleşik gerçek kişiler, 31 Mart 2024 itibarıyla bankalarda mevcut olan altın, dolar, avro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesaplarını TL'ye çevirebilecek.

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin altın, döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarından vadeli TL mevduat veya katılma hesaplarına dönüşüm için esas alınacak bakiyeler için daha önce belirlenen tarihlerde herhangi bir güncelleme yapılmadı.

TL'ye çevirme işlemleri, hesap sahiplerinin isteği üzerine ve dönüşüm kuru üzerinden gerçekleştirilecek.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 117
  • Kızgın 3 hafta önce Şikayet Et
    Tefeciler bitirdiniz milleti
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunu yapanın vicdanına ben yazıklat olsun yaaa ne diyeyim arkadaş soygun şekilleri
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Dindar, Allah (c.c) tan korkar diye oy verdik bu zamana kadar. Sonumuz hazırlanıyor resmen. Faiz faiz nedir bu ya, yakışıyor mu. Verdiğim oylara üzülüyorum şimdi, ama son pişmanlık fayda etmiyor
    Cevapla
  • Eren 3 hafta önce Şikayet Et
    Niçin üzülüyorsun??? Faizde paran mı var???? Şu an de ler faize yolluk %60 faiz ödüyor. Senin kullandığın kredi kartının faizini hiç kredi kartı kullanmayan insanlar ödüyor. Müslümanım deyip her türlü haramı izleyemezsin. Her şeyin bir bedeli vardır.
    Cevapla
  • Köylü 3 hafta önce Şikayet Et
    İflasın ipidir bu
    Cevapla
  • takipci 3 hafta önce Şikayet Et
    elinize sağlık...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle