Akkuyu NGS'de yeni aşama! Faaliyete geçti

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) sahasında bulunan kimya atölyesinde gazların analizini yapmak ve endüstriyel yağların kontrolünü sağlamak üzere tasarlanmış bir gaz ve yağ laboratuvarı faaliyete geçti.

GİRİŞ 05.04.2024 14:24 GÜNCELLEME 05.04.2024 17:56
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, "Gaz ve endüstriyel yağ laboratuvarındaki cihaz ve ekipmanların devreye alma çalışmaları tamamlandı. En kısa zamanda türbin yağı Akkuyu NGS inşaat sahasına ulaşmaya başlayacaktır. Kimya atölyesi uzmanları, parlama noktası, viskozite, asit oranı, endüstriyel saflık sınıfı ve hava alma süresi gibi çeşitli göstergeleri, yani yağın kalitesini karakterize eden tüm göstergeleri belirleyerek türbin yağının giriş kontrolünü yapmaya hazırdır. Teknik kabiliyetler, yağlardaki çözünmüş nemin, köpürme eğiliminin ve yağ ortamının yoğunluğunun belirlenmesini sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

TÜRLÜ ENDÜSTRİYEL YAĞLARIN BAŞLICA ÖZELLİKLERİ BELİRLENECEK

Laboratuvarın, Akkuyu NGS sahasında modern ekipmanlar kullanılarak yapılacak olan hızlı testler için hazır hale getirildiği belirtilirken, geniş bir cihaz yelpazesine sahip olduğu ve birçok türde endüstriyel yağın başlıca özelliklerinin belirleneceği, uzmanlar tarafından yağların fiziksel-kimyasal ve kromatografik analizlerinin yapılacağı aktarıldı.

Laboratuvar hakkında paylaşılan diğer bilgiler ise şu şekilde:

"Laboratuvarda incelemesi yapılacak yağlardan biri olan transformatör yağı, nükleer santralin elektrikli ekipmanın iletken parçalarının yalıtımını sağlıyor ve ısı giderici bir ortam oluşturuyor. Nükleer santralin işletilmesinde ayrıca türbin, transmisyon ve kompresör yağları ile alev geciktirici sentetik sıvı ve dizel yakıt da kullanılıyor. Laboratuvarda şimdiden "Kristall-9000" gaz kromatografik komplekslerini, açık ve kapalı potada parlama noktası belirleme aparatları, otomatik titratörleri, yoğunluk ölçerleri, X-ışını floresan enerji dağıtıcı spektrometreyi, yağ viskozitesi ölçer sistemi ve taşınabilir gaz analizörlerini test etmek için çalışmalar başladı."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Talat demir 3 hafta önce Şikayet Et
    Küçük capta taşınabilir nükleer rektörler uretmeyi planlıyoruz yüzde yüz yerli ve milli yerli mühendislerimiz le bu işi önce tüm Türkiye ye sonra tüm dünya ya kazandırmak için argelerimiz dvm ediyor
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne zaman faaliyete geçecek acaba bilen var mı.insallah hayırlı olur.
    Cevapla
  • Cemal Serbest 3 hafta önce Şikayet Et
    Hayırlı Olsun.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 hafta önce Şikayet Et
    60 sene önce yapılmalıydı, ama heykelci parti ve uzantıları milletin diniyle uğraşmakla meşguldü
    Cevapla
  • Akıl 3 hafta önce Şikayet Et
    Hazımsızlık yaptı galiba üzerine su iç
    Cevapla
  • Sefa inan 3 hafta önce Şikayet Et
    Şu anda sanki ne değişti, iki belediye fazla kazandılar asalım keselim demeye başladılar altmış yılda geçse zihniyet aynı zihniyet.
    Cevapla
  • EMEKLİ CERYANCI 3 hafta önce Şikayet Et
    maşAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle