Cevdet Yılmaz: İhracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bugün açıklanan Mart ayı dış ticaret rakamlarını değerlendirdi. Yılmaz, büyümede dengeli bir yaklaşım çerçevesinde ihracatçılara desteğin devam edeceğini söyledi.

Cevdet Yılmaz: İhracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz
Cevdet Yılmaz: İhracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz
GİRİŞ 04.04.2024 15:09 GÜNCELLEME 04.04.2024 15:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstikrarlı ve sürdürülebilir büyümenin sağlanmasında cari açığın azaltılması temel hedefler arasında yer aldığını söyleyen Yılmaz, dış ticaret dengesindeki olumlu gidişatın; önümüzdeki dönemde cari açık üzerindeki baskıyı azaltacağına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı :

"2024 yılı birinci çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre ithalatımız yüzde 12,6 oranında azalırken ihracatımız yüzde 3,6 oranında artmıştır. Dış ticaret açığımız aynı dönem itibarıyla 34,8 milyar dolardan 20,5 milyar dolara gerileyerek, 2024 yılı birinci çeyreğinde yüzde 41,2 oranında azalmıştır.

Dış ticaret dengesindeki olumlu gidişat, önümüzdeki dönemde cari açık üzerindeki baskıyı azaltmaya devam edecektir.

İlk çeyrek gelişmelerinden hareketle, 2024 yılı cari açığımızın milli gelire oranının OVP’de öngörülen yüzde 3,1’in oldukça altında geleceği tahmin edilmektedir.

Dünya ticaretinde büyümenin tarihsel ortalamalarının altında seyrettiği, ana pazarımız olan Avrupa’da durgunluk yaşanan bir dönemde ihracatçılarımızın yüksek performansını tebrik ederiz.
Büyümede dengeli bir yaklaşım çerçevesinde ihracatçılarımızın yanında olmaya devam edeceğiz."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Recep 3 hafta önce Şikayet Et
    Daha çıkmış konuşuyor.
    Cevapla
  • tatvan 3 hafta önce Şikayet Et
    işte bu yüzden kaybettiniz hissedilmeyn ihracatt
    Cevapla