Altın rekor üzerine rekor kırıyor! Bu seviyelere dikkat...

Fed Başkanı Powell'ın konuşması sonrası altın fiyatları rekor kırdı. Ons altın 2 bin 300 dolara kadar yükselirken, gram altın 2 bin 363 lira seviyelerinden alıcı buluyor.

GİRİŞ 04.04.2024 16:28 GÜNCELLEME 04.04.2024 16:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından rekor seviyeye yükseldi.

Powell, enflasyondaki son yükselişin genel görünümü değiştirmediğine vurgu yaptı.

Ons altın, Powell'ın açıklamaları sonrası 2 bin 300 dolar seviyelerine kadar yükselerek rekor kırdı.

Gram altın fiyatları ise hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilendi.

Gram altın, güne 2.363 Türk Lirası civarında başladı. Çeyrek altın ise 3.873 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdürü Barış Ürkün, altın fiyatlarına ilişkin beklentileri ve borsadaki gelişmeleri Haber7'ye değerlendirdi.

ALTINDA HANGİ SEVİYELER ALIM FIRSATI?

Ons altının yılbaşından bu yana yüzde 11 değer kazandığına işaret eden Ürkün, son üç haftadır ise ons altının hızlı bir yükseliş ivmesinde olduğunu belirtti. Fed Başkanı Powell'ın enflasyon ve faiz ile ilgili mesajlarının altın fiyatlarını desteklediğini ifade eden Ürkün, ons altında 2 bin 300 doların test edilmesinin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Gram altında yaşanan geri çekilmelerin alım fırsatı olduğunu vurgulayan Ürkün, Gram altının 2 bin 220 liranın altına gerilme ihtimalinin zayıf olduğunu ifade etti. Ürkün, gram altının 2 bin 315 lira üzerinde kalıcı olması halinde yeni zirvelerin görülebileceğini belirtti. 

BORSADA YÜKSELİŞ NE ZAMAN BAŞLAR?

Borsa İstanbul'un bir süredir yatay seyrettiğini belirten Ürkün, "Aşağıda 8 bin 700 puan yukarıda ise 9 bin 450 puan bandı aralığında hareket eden bir borsa var" dedi. Yatırımcıların mevduat faizlerine yönelmesinin borsayı baskıladığını ifade eden Ürkün, "Bayram sonrası Moody's'ten not artırım kararı gelirse ve Türkiye gri listeden çıkarsa yabancı yatırımcının borsaya girişi hızlanır" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadele noktasında faiz kapısını açık bırakmasının da yabancı yatırımcı açısından pozitif olduğuna dikkat çeken Ürkün, bayram sonrası borsada yukarı yönlü hareketin başlayabileceğini ifade etti. "İlk etapta borsada hedef 9 bin ve 10 bin puan aralığı" dedi.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 4
  • cantıvırk. 3 hafta önce Şikayet Et
    bu rekorlara ingilteredeki 450 veya 470 ton türkiye cumhuriyeti merkezbankasının altınları da dahilmi deyilmi imefeye gitmeye gerek yok o ingiteredeki altınlar gelirse ki tek gramı vermicek bilirım ekonomi düzelir viiiiiiiiiiiiii
    Cevapla
  • Ahmet 3 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye. IMF gitmez
    Cevapla
  • nitekim 3 hafta önce Şikayet Et
    muhtemelen zirvedeyken satışlar olacaktır ve bir miktar geri çekilecektir. birşey değer kazanmışken alınmaz dip görmüşken alınır
    Cevapla
  • vatan sever 3 hafta önce Şikayet Et
    Yatırım, üretim, imalat, istihdam, ihracaat imkanımız varısa gelin böyle yapalım ülkemizin ve çoçuklarımızın geleceği için.
    Cevapla