Borsa için tarih verdi! Yatırımcılar bunlara dikkat...

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, Borsa İstanbul'da rallinin yılın ikinci yarısı itibariyle başlayacağına işaret etti. Yılın tamamında borsanın 11 bin 500 ve 12 bin puanı göreceğini belirten Eryılmaz, yatırımcılara uyarılarda bulundu.

GİRİŞ 03.04.2024 15:14 GÜNCELLEME 03.04.2024 15:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,84 düşüşle 8 bin 964 puandan başladı.

Altın fiyatlarında ise yükseliş sürüyor. Altının ons fiyatı, dün 2 bin 266 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz, borsa için tarih verdi. Piyasalardaki gelişmeleri değerlendiren Eryılmaz, yabancı yatırımcının borsada kademeli alımlar yapacağını belirtti.

BORSADA RALLİ NE ZAMAN BAŞLAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın balkon konuşmasında enflasyona eğileceklerini ve Orta Vadeli Program ile devam edileceğinin mesajını vermesi ve Mehmet Şimşek'in kamuda tasarrufa gidileceğine yönelik açıklamasının piyasalara olumlu yansıdığını belirten Eryılmaz, borsada ciddi bir düşüş beklemediğini, ilk olarak 8 bin 700 puanlardan tepki gelebileceğini ifade etti.

Bayramdan sonraya kadar borsada yatay bant hareketinin devam etmesini beklediğine işaret eden Eryılmaz, "Önümüzdeki son bir buçuk ay içerisinde borsada 8 bin 200 puan ve 9 bin 700 puan aralığında bir hareket olacaktır" diye konuştu. Borsa için bir iyi bir kötü gelişmenin olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, faizlerin artmasının ve yatırımcıların mevduat faizine yönelmesinin borsa için olumsuz olduğunu, yabancı yatırımcının gelecek olmasının da olumlu bir haber olduğunu vurguladı.

Yabancı yatırımcının kademeli olarak borsadan alım yapacağına dikkat çeken Eryılmaz, "Özellikle bayramdan sonra yabancı yatırımcı, hikayesi güçlü şirketlerin hisselerini alacak, tetikte olmamız gerekiyor" dedi. Borsada rallinin yılın ikinci yarısı itibariyle başlayacağına dikkat çeken Eryılmaz, borsanın yılın tamamını 11 bin 500 - 12 bin puan aralığında kapatması beklediğini belirtti. "Borsada enflasyonun üzerinde getiri sağlamak isteyen yatırımcılar doğru hisseyi seçmeli" diye konuştu.

"ALTIN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK"

"Düzeltme olsa bile ons altın bin 150 doların altına gerilemez" diyen Eryılmaz, en kötü senaryoda altında kısa vadede yatay bant olabileceğini belirtti. "Altında güçlü ve kalıcı düşüşler olmaz" dedi. Fed'in faiz indirimlerine başlamasıyla beraber altında güçlü yükselişlerin başlayacağına işaret eden Eryılmaz, ons altın tarafında 2 bin 600 dolar seviyelerinin mümkün olduğunu, gram altında ise 3 bin liranın üzerinin görüleceğini vurguladı. Portföylerde altının payının artırılması gerektiğinin altını çizen Eryılmaz, "Bu dönemler alım fırsatı geç kalmamak lazım" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • Umudu yok 4 hafta önce Şikayet Et
    Faiz yükselirse borsa ralli yapmaz
    Cevapla
  • misafir 4 hafta önce Şikayet Et
    Hangi hisse kar ediyor söyleyebilecek var mı?
    Cevapla