Dev bankadan dolar tahmini: En kötü geride kaldı!

ABD'nin köklü bankalarından Wells Fargo, dolar kuru için yeni tahminde bulundu. Banka, doların tepe yaptığını ve 2025 yılında kurun hızla gerileyeceğini belirtti.

GİRİŞ 03.04.2024 07:57 GÜNCELLEME 03.04.2024 09:02
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Yerel seçimlerin ardından beklentilerin aksine düşüşe geçen Dolar/TL için ABD merkezli banka Wells Fargo'dan dikkat çeken tahmin geldi. Fargo yaptığı değerlendirmede doların çok sert düşeceğini öngördü.

'EN KÖTÜ GERİDE KALDI'

Fargo yayımladığı son raporda, doların Türkiye'deki sıkı para politikaları ve siyasi istikrar karşısında gerileceğini belirtti. ABD merkezli bankaların Türk lirasıyla ilgili beklentileriyle çelişen Fargo, Türkiye'nin döviz sorunlarının en kötülerinin geçmişte kaldığına inandığını belirtiyor.

TÜRK EKONOMİSİNE ÖVGÜ

Merkez Bankası’nın para politikasına dikkat çeken Wells Fargo’nun analizinde, “Merkez Bankası sıkılaştırma döngüsünün başlangıcından bugüne kadar piyasa katılımcıları Türk varlıklarına olumlu tepki verdiler. Bu süreçte Türkiye’nin risk primi de hızlı bir şekilde düştü. Yerel seçimler öncesinde bir belirsizlik vardı ve bu belirsizlikten dolayı Türkiye’de iç piyasada dolara yönelme davranışı görüldü. Ancak geçmiş yerel seçimlerde yaşanan ekonomik savrulma koşulları bu yerel seçim sonrasında gözlemlenmedi.” ifadelerine yer verildi.

DOLAR/TL 1 YIL SONRA 30 TL'NİN ALTINA İNECEK

Türk lirası için en kötü senaryonun geride kaldığını ve dolar kurunun 2024 yılında zirve fiyatı gördüğünü belirten Fargo, TL'nin 2024'ün ikinci çeyreğinden itibaren güçleneceğine belirtti.

Liranın güçlenişinin 2025 başlarına kadar devam edeceğini belirten Fargo, Dolar/TL'nin bir yıl sonra yani 2025'in ortalarında 30 liranın altına ineceğini öngördü.

KAYNAK: TÜRKİYE
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 23
  • emekli salih 3 hafta önce Şikayet Et
    Kesin çıkar
    Cevapla
  • Halil SİNANOĞLU 3 hafta önce Şikayet Et
    Bu dolar, eninde sonunda patlayacak. Elinde dolar olan yanacak. Sadece zaman meselesi.
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Ne güzel bir rüya... Bizde cikan bir seyin düstügü ne zaman görülmüs... Keske öyle bir sey olsa.
    Cevapla
  • Akif 3 hafta önce Şikayet Et
    TABİ TABİ KESİN İNERr
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    ohh coş şükür kötü günler geride kaldı. şimdi daha kötüsüne hazırlamamız gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle