FAST sistemi işlem tutar limitleri artırıldı

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi işlem tutar limitleri; 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100 bin liraya, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise 250 bin liraya yükseltilecek.

GİRİŞ 02.04.2024 11:26 GÜNCELLEME 02.04.2024 11:26
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 8 Ocak 2021 itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'te işlem tutar limitlerinin yükseltileceğini açıkladı.

4 Nisan 2024 itibarıyla FAST işlem tutar limitleri; para transferlerinde 50 bin liradan 100 bin liraya çıkartılacak.

FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı iş yeri ödemelerinde ise 100 bin liradan 250 bin liraya yükseltilecek.

Düzenleme yapılırken kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimlerinin göz önünde bulundurulduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) duyurusunda, TCMB tarafından geliştirilen ve 8 Ocak 2021 itibarıyla kullanıma açılan yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST'in, Türkiye'de ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağladığı, alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir yöntem olarak hızla yaygınlaştığı belirtildi.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 24
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    100 Bin TL çerez parası olmuş demek ki.
    Cevapla
  • 1 Kayseri'li 1 ay önce Şikayet Et
    POLİSE HESABI BLOKE YETKİSİ VERİLSİN VE HESAPLARI kapatma yetkisi verilsin ,siber dolandırıcılık karşısında polisin eli kolu bağlı
    Cevapla
  • Osmanlı Başkenti 1 ay önce Şikayet Et
    Para gönderirsen bir gün birisine anlarsın kardeşim RABBİM CC helal kazanç nasip etsin hepimize...
    Cevapla
  • İsmail 1 ay önce Şikayet Et
    Bu LİMİT ARTIŞLARI dahi enflasyonun düşürülemeyeceğinin göstergesi...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Kaçışlar başladı :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle