Bakanlıktan Ramazan Bayramı öncesi ‘fahiş fiyat’ uyarısı

Ticaret Bakanlığı, vatandaşların mağdur olmaması, hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla denetim faaliyetlerinin ramazanın son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince de artırılarak, etkin şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

GİRİŞ 02.04.2024 09:29 GÜNCELLEME 02.04.2024 14:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ramazan Bayramı'na günler kala gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Fahiş fiyatlar konusunda uyarının da yer aldığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın mağdur olmaması ve hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla ramazan ayı boyunca sürdürdüğümüz yoğun denetim faaliyetlerini ramazan ayının son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince artırarak etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kapsamda, özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ve tüm marketler yakın takibimiz altında olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, vatandaşlarımıza şahit oldukları fahiş fiyat artışlarını Bakanlığımızın çağrı merkezine ve Bakanlığımızın internet sayfasına bildirebileceklerini bir kez daha belirtmek isteriz." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, işletmelerin, mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğinin altı çizilerek, "Aksi halde, vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü girişime karşı, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımızca gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etmek isteriz." değerlendirmesinde bulunuldu.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    yazık yukarı çıkan fiyatları indirmedikten sonra denetleme yapsan ne olur yapmasan ne olur her şey ateş pahası
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    Bunlara ceza kesmeyin marketler zincirlerinin hepsine kayyum atansın ceza kesiyorsunuz etiket değişikliğiye aynı gün parasını halktan çıkarıyor.
    Cevapla
  • DURSUN 3 hafta önce Şikayet Et
    Artık hiç bir şey pahalı gelmiyor çünkü almıyorum
    Cevapla
  • Misafir 3 hafta önce Şikayet Et
    bizim devletimiz bunlara iyi zam yapıyorsunuz esnafa vergi affı ve teşvik verir bodrolo çalışandamda vergisini bir güzel alır
    Cevapla
  • ssk emeklisi 3 hafta önce Şikayet Et
    he ..he biz biliriz sizin gıda fiyatlarını denetlemenizi, ondan şımdi fiyatlar kontrol altında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle