C.Başkanı Yardımcısı Yılmaz'dan seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, dün yapılan yerel seçimlere ilişkin açıklama yaptı.

GİRİŞ 01.04.2024 15:55 GÜNCELLEME 01.04.2024 16:24
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Yılmaz, X(Twitter) hesabından yerel seçimler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye'nin seçimsiz 4 yıla girdiğini belirterek "Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız." dedi.

Yılmaz seçim sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu. 

"Türkiye, Mahalli İdareler Seçimlerini demokrasisine yaraşır bir biçimde gerçekleştirmiştir. Vatandaşımızın iradesi ile oluşan sonuçların ülkemize, milletimize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

Demokrasi ve kalkınmada daha yüksek hedeflere ulaşma yolunda, hayati derecede öneme sahip dört yılı aşan seçimsiz bir döneme girmiş bulunuyoruz.

Pandemi sonrası dünyadaki ekonomik daralmaya, bölgemizdeki savaşlara, tarihimizin en büyük afetinin getirdiği ilave yüklere rağmen,  ülkemiz güçlü yapısını korumaktadır.

Bu dönemde, depremin yaralarını saracak ve şehirlerimizi geleceğe çok daha dirençli bir şekilde hazırlayacağız.

Ekonomide büyümeyi, istihdamı ve ihracatımızı artırıyor, cari açığımızı düşürüyoruz. Yatırım ve üretim ile bünyemizi güçlendiriyoruz.

"ENFLASYONLA MÜCADELEMİZİN SONUÇLARINI BELİRGİN BİR ŞEKİLDE GÖRMEYE BAŞLAYACAĞIZ"

Gerek ekonomik gerek sosyal bakımdan enflasyonla mücadele temel önceliğimizdir. Geçen sene ilan ettiğimiz programımızı kararlı bir şekilde uygulayarak bunu başaracağız. 

Bu yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonla mücadelemizin sonuçlarını belirgin bir şekilde görmeye başlayacağız. Böylece, yapılan ücret artışlarının zamanla erimesini önleyecek, kalıcı refah artışı sağlayacağız. 

Ekonomide yapısal reformlar yaparken, kamu yönetiminin verimliliğini geliştirmeye, demokratik standartlarımızı yükseltmeye, daha etkin işleyen bir adalet sistemi tesis etmeye odaklanacağız. 

Amacımız demokratik istikrar içinde büyümek ve büyümenin nimetlerini tüm kesimlere adaletli bir şekilde yansıtmaktır."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Trabzonlu 4 hafta önce Şikayet Et
    Çarşı pazar yanıyor, bir an önce el atılması lazım, yetti artık
    Cevapla
  • Sayın Reis 4 hafta önce Şikayet Et
    Reisim sana nasıl bilgi geliyor bilmiyorum ama, başıboş sokak köpekleri, her yeri, hastaneleri dolduran mülteciler, yüksek vergi, ÖTV, önlenemeyen cep yakan gıda fiyatları bu seçimde size bir mesaj verdi. Özellikle yüksek vergiler, özel iletişim, KDV, elektrik, su, ulaşım da yapılan zamlar size bir mesaj vermiştir sandıkta.
    Cevapla
  • sinan 1 ay önce Şikayet Et
    emekli 10.000 tl maaş ak partiyi bitiricek akıllanmadınızmı hala sen geçin o paraya bakalım
    Cevapla
  • zaza 1 ay önce Şikayet Et
    yav konuşma emeklilerin ikramiyesini iptal et bakım parası özürlü parası yaşlı parası kaldır mazotu 100 tl yap vergileri 10 misli yap faizleri yüzde 200 yap sürünsünler chp kurtarsın soytarıları dem parti sahip çıksın
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Faiz sömürüyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle