Merkez Bankası, reeskont ve avans faiz oranlarını yeniledi

TCMB, vadesine 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 43'25'ten yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 44,25'ten yüzde 51,75'e çıkardı.

GİRİŞ 01.04.2024 05:10 GÜNCELLEME 01.04.2024 09:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TCMB tebliğinde, "Bankamızca, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranı yıllık yüzde 50,75, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranı ise yıllık yüzde 51,75 olarak tespit edilmiştir. Belirlenen bu oranlar yayımı tarihinde yürürlüğe girer" denildi.

TCMB tarafından en son 23 Aralık 2023 tarihinde belirlenen oranlara göre; reeskont işlemlerinde uygulanan iskonto oranı yüzde 43,25, avans işlemlerinde uygulanan faiz oranı yüzde 44,25 seviyesindeydi.

Reeskont; iskonto edilmiş, diğer bir deyişle bir bedel karşılığı el değiştirmiş (iskonto) olan kıymetlerin, bir bedel karşılığında yeniden el değiştirmesini (reiskonto) ifade ediyor. 

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 6
  • be nedir ya yazık 4 hafta önce Şikayet Et
    Faiz haram dır. Uzak durun eyy müslüman.
    Cevapla
  • iyidere 4 hafta önce Şikayet Et
    Nedir anlamadık faiz yükseldimi düştümü.
    Cevapla
  • vatandaş 4 hafta önce Şikayet Et
    Borsa güne yükselişle tepki verecek, altında yükselecek erken seçime kadar erdoğan emekliye memura yüzde 100 zam verecek kkm uzatılacak ilk gelen tiyolar ; bakalım doğrumu .
    Cevapla
  • iyidere 4 hafta önce Şikayet Et
    erken seçim nerden çıktı..
    Cevapla
  • Mehmetx 4 hafta önce Şikayet Et
    Hadi bakalım.
    Cevapla
  • ahmet emmi 4 hafta önce Şikayet Et
    Seçim bitti asıl sınav şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle