Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayarak Göktepe-1 kuyusunda sondaja başlandığını bildirdi.

GİRİŞ 29.03.2024 15:03 GÜNCELLEME 29.03.2024 15:03
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türkiye, 2016'dan bu yana dünyanın en gelişmiş sismik ve derin deniz sondaj gemilerinin bulunduğu filosu ve kendi mühendisleriyle mavi vatanda doğalgaz arıyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, dün Uşak'taki temasları kapsamında doğalgaz arama çalışmalarında, Sakarya Gaz Sahası'nın daha kuzeybatısında yeni bir kuyu açıldığını bildirerek, bu kuyuna "Göktepe 1" adını verdiklerini bildirmişti.

Bayraktar, konuşmasında "Göktepe 1" kuyusunu kazmaya başladıklarını, bu kuyudan birkaç hafta içinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv beklentilerinin bulunduğunu aktarmıştı.

Bakan Bayraktar bugün de Fatih Sondaj Gemisi'nin yeni keşif için Göktepe-1 kuyusunda sondajına başlandığını şu sözlerle duyurdu:

Tarihi keşiflerle milletimizin gönlüne taht kuran Fatih Sondaj Gemisi yeni keşif için Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı.

Aziz milletimizin hayır dualarıyla yeni ufuklara ilerliyoruz.

TÜRKİYE'DEKİ DOĞALGAZ ARAMA ÇALIŞMALARI

Türkiye, 2016'dan bu yana dünyanın en gelişmiş sismik ve derin deniz sondaj gemilerinin bulunduğu filosu ve kendi mühendisleriyle mavi vatanda doğalgaz arıyor.

2020 yılında Sakarya Gaz Sahasında Cumhuriyet tarihinin en büyük keşfi yapıldı.

Bugün bölgede 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiliyor. Sakarya'daki gaz üretiminin günlük 40 milyon metreküpe çıkartılması planlanıyor. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten doğalgaz üretiminin 15 milyon haneye kadar çıkması hedefleniyor.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • DAVUT 4 hafta önce Şikayet Et
    Genelde, zihniyet bozukluğu var. İman sağlam değil,,, ALLAH iman tevbe akıl fikir basiret feraset fetanet hidayet kurtuluş nasip etsin..
    Cevapla
  • ALLAH dostu 4 hafta önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH MUTLAK BÜYÜKTÜR GÜÇ ve KUVVET SAHİBİDİR ALLAH MUTLAK GALİPTİR ALLAH MUTLAK YÜCEDİR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR ALLAH AZİZDİR HAKİMDİR
    Cevapla
  • izzet 4 hafta önce Şikayet Et
    buna sevinemiyecek kadar hainlerde var.............
    Cevapla
  • Ankaralı 4 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye Cumhuriyeti kara ve deniz sınırlarımız da doğalgaz ve petrol enerji kaynaklarımızı arama konusundaki ısrarımızı, enerjisi ispatlanmış dost ülkeler (Libya, Irak, Türk devletleri ile Afrika ülkeleri, vb.) ile yapılacak kazan kazan ikili anlaşmalar ile enerji kaynaklarına daha kısa sürede ulaşmış yıllık enerji kaynaklı cari açıktan kurtulmuş oluruz,
    Cevapla
  • Sami 4 hafta önce Şikayet Et
    Akdenizde neden sondaj yapılmıyor.
    Cevapla
  • Yapiliyor 4 hafta önce Şikayet Et
    Akdeniz'de sondaj yapılıyor Abdülhamit han sondaj gemisi yapiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle