İlk sinyali TCMB verdi! "Seçimden sonra gelecekler"

Piyasalar haftanın son işlem gününde seçime odaklandı. Peki borsa ve altında Pazartesi günü ilk rakamlar ne olur, yatırımcılar nelere dikkat etmeli? Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, Haber7'ye değerlendirdi.

GİRİŞ 29.03.2024 14:50 GÜNCELLEME 29.03.2024 14:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yerel seçime sayılı günler kala haftanın son işlem gününde piyasalar seçimi takip ediyor. Borsa seçimin etkisiyle bir süredir yatay seyrederken, altın fiyatları ise hem yurt içinden hem de yurt dışından gelecek haberleri bekliyor.

Peki seçim sonrası haftada borsa ve altında beklentiler neler?

Ahlatcı Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yücel Tonguç Erbaş, seçim sonrası piyasaların pozitif açılmasını beklediklerini belirtti. Yabancı yatırımcı için tarih verdi.

PİYASALARDA SEÇİM BEKLENTİSİ

"Bugün Avrupa ve ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle borsada işlem hacmi düşük olacak" diyen Erbaş, borsada 9 bin - 9 bin 200 puan aralığında yatay bir kapanış beklediğini belirtti. Yatırımcıların seçim öncesinde alımlarını yaptığına dikkat çeken Erbaş, seçim sonrası ekonomi politikalarında bir değişiklik olmayacağı kanaatinde olduğunu vurguladı. "Pazar günü seçimin netleşmesiyle beraber borsa pazartesi gününe pozitif başlar" dedi.

Seçim sonrası 9 bin 400 puana kadar bir yükselişin olabileceğini öngördüğünü ifade eden Erbaş, yatırımcıları uyardı. Bayram tatili arasına yaklaşıldığında borsada yükseliş hızının azalabileceğini dile getirdi. "Bayram sonrası ise borsanın 9 bin 400 puanların üzerine çıkma potansiyeli yüksek" diye konuştu.

YABANCI YATIRIMCI NE ZAMAN GELECEK?

Merkez Bankası'nın verilerine göre geçen hafta yabancı yatırımcının 400 milyon doların üzerinde hisse satın aldığına dikkat çeken Erbaş, "Bu veriler bize gösterdi ki yabancılar tüm sattıkları pozisyonlarını geri almaya başlamış" dedi. Merkez Bankası'nın sıkı para politikasında kararlı olduğuna işaret eden Erbaş, "MB'nin seçim öncesi faizi 500 baz puan artırması kararlılığın en önemli göstergesi" diye konuştu.

Mayıs ayında S&P'nin Türkiye'nin notunun artıracağı ve Haziran ayında Türkiye'nin gri listeden çıkacağı öngörüsünün yabancı yatırımcı açısından pozitif olduğunu dile getiren Erbaş, 15 Nisan sonrası yabancı yatırımcı sayısının borsada artacağını vurguladı. "Özellikle TL varlıklarına ilgi yüksek olacak" dedi.

GRAM ALTINDA YIL SONU TAHMİNİ

Yüzde 25-30 oranında portföylerde altın olması gerektiğinin altını çizen Erbaş, ons altında yıl içerisinde 2 bin 500 doların üzerinin görülebileceğini belirtti. Uzun vadeli yatırımcıların fiyat dalgalanmalarından etkilenmemek için pozisyonlarını taşıması gerektiğini ifade eden Erbaş, "Altın almak isteyenler için ise her geri çekilme fırsat" dedi. Özellikle Avrupa ve ABD'de başlayacak faiz indirimlerinin ve jeopolitik risklerin altını yukarı yönlü desteklediğine işaret eden Erbaş, gram altının yıl sonu 3 bin liraya kadar yükselme potansiyelinin olduğunu vurguladı.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 3
  • Oy"un vebali 4 hafta önce Şikayet Et
    Ülkemiz bir deprem ülkesi oldugu dusunulse ve İstanbul'da büyük bir deprem beklenidigi fusunulse esas fark eğer bir deprem başta büyük bir afette belediye başkanı eğer Ak Partideyse o şehre sadece geçmiş olsun ama başkan CHP li ise o zaman o şehirlerin tamamindaki yıkıntı altındaki yuzbinlerce kişiye Allah Rahmet etsin geride kalanlara başsağlığı denir. Sadece dünya için m ahiretide...
    Cevapla
  • Aydın 4 hafta önce Şikayet Et
    Türkiye dunya lideri oldu secimden sonra 2 trilyon dolarlik yatirim gelecek dunya Türkiyeye gebe gebe yapacak baska seyleri kalmadi Reis hepsini dize getirdi
    Cevapla
  • Karadeniz li 4 hafta önce Şikayet Et
    Bazı hain kesimler spekülasyon yapıp piyasayı karıştırmaktan başka bir şey değil
    Cevapla