Vatandaşa önemli uyarı! "Yarını bekleyin"

Doç. Dr. Filiz Eryılmaz altın almak isteyen vatandaşa tavsiyelerde bulundu. Her düşüşün kademeli alım fırsatı olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, "Altın almak isteyenler yarın ABD'den gelecek veriyi beklesin" dedi.

GİRİŞ 28.03.2024 15:28 GÜNCELLEME 28.03.2024 15:29
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Seçim öncesi Borsa İstanbul yatay bir seyir izlerken, altın ABD'den gelecek verileri bekliyor.

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Filiz Eryılmaz, borsa ve altına dair önemli tavsiyelerde bulundu.

Altında her kademeli düşüşün alım fırsatı olduğuna dikkat çeken Eryılmaz, alım ve satım için uyarılarda bulundu.

ALTIN İÇİN ÖNEMLİ TAVSİYE

Geçen hafta Fed Başkanı Powell'dan güvercin tonda gelen açıklamaların altını yukarı yönlü desteklediğine dikkat çeken Eryılmaz, bu hafta ABD'den gelecek verilerin altın için oldukça önemli olduğunu belirtti. 

Eryılmaz, "ABD'den yarın gelecek CPI verisi piyasalar için oldukça kritik çünkü bu veri enflasyonun öncü göstergesi. Altın almak isteyenler bu veriyi beklesin" diye konuştu. Enflasyon göstergesinin güçlü gelmesi halinde altında düşüşlerin olabileceğine işaret eden Eryılmaz, Cuma günü ABD piyasalarının kapalı olacağını CPI verisinin pazartesi günü fiyatlanacağını ifade etti. Altın almak isteyen yatırımcılar için fırsat olabileceğinin altını çizdi.

"Altın aleyhine ne kadar veri gelse de güçlü düşüşler yaşanmaz" diyen Eryılmaz, Gram altın tarafında her geri çekilmenin kademeli alım fırsatı olduğunu vurguladı. 

Eryılmaz, altın kotası ile ilgili yapılan düzenlemenin arzı artıracağına dikkat çekti. "Altın arzının artması yurt içindeki yükseliş hızını azaltabilir" dedi. Eryılmaz, gram altının yıl sonunda 3 bin lira ve üzerine çıkabileceğinin altını çizdi.

BORSADA KRİTİK CUMA!

Borsada bu hafta satış baskısı olduğuna işaret eden Eryılmaz, endeksin yatay bir bant içerisinde hareket ettiğini belirtti. 8 bin 700 ve 8 bin 750 puanın önemli dip seviyeleri olduğunu belirten Eryılmaz, borsada düşüşlerin ve yükselişlerin sınırlı kaldığını ifade etti. "Ne düşen ne de yükselebilen bir borsa olmadığı için yatırımcılar seçimi de göz önünde bulundurarak kar satışına gidiyor" dedi.

Borsada yatay hareketin birkaç ay daha devam edeceğine dikkat çeken Eryılmaz, olumlu gelişmelerin olduğunu da belirtti. Merkez Bankası'nın geçen hafta attığı hamle nedeniyle yabancı yatırımcının borsaya beklenenden daha erken bir zamanda geleceği yönünde beklentinin güçlendiğini belirten Eryılmaz, "Yabancı yatırımcı gelmeye başlarsa ve kredi derecelendirme kuruluşları Türkiye'nin notunu artırmaya devam ederse borsadaki yatay hareket daha kısa sürebilir" diye konuştu.

Bu haftaya da ayrı bir parantez açan Eryılmaz, Cuma gününün piyasalar için kritik olduğunun altını çizdi. Borsada sert satışların olabileceğini ifade eden Eryılmaz, "Çok sert satışlar yaşansa da 8 bin 500 puanın altında dengelenecek bir endeks yakın vadede beklemiyorum" dedi.

BORSA İÇİN YENİ TAHMİN

Borsada yükselişi tetikleyen en önemli gücün yabancı yatırımcı olacağına dikkat çeken Eryılmaz, yabancı girişinin bu yılın ikinci yarısı itibariyle hızlanacağını belirtti. "Benim beklentim seçim sonrası vatandaşların ve firmaların kur talebi azalacağı yönünde. Dolayısıyla Merkez Bankası'nın daha rahat edeceği bir süreç yaşanabilir ve yabancı yatırımcı beklenenden daha erken bir zamanda alımlar yapabilir" dedi. Borsanın yılın tamamında 12 bin 500 puana kadar yükseleceğini öngördüğünü vurgulayan Eryılmaz, borsa yatırımcısını da uyardı. "Ciddi bir hisse ayrışması olacağı için doğru hisse seçimi geçen yıllara göre daha kritik olacak" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 2
  • kul 4 hafta önce Şikayet Et
    Akın bey
    Cevapla
  • Mustafa Akın 4 hafta önce Şikayet Et
    10 ton altın alacaktım amerikayı iyi dinleyeyim.
    Cevapla