Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi

Zonguldak’ta av yasağına sayılı günler kala tezgahlar hamsi, istavrit ve mezgit ile şenlendi. Vatandaşlar, iftar sofraları için balık satın aldı.

Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
Av yasağına sayılı günler kala balık tezgâhları şenlendi
GİRİŞ 25.03.2024 21:37 GÜNCELLEME 25.03.2024 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Zonguldaklı balıkçılar 1 Eylül 2023 tarihinde ‘vira Bismillah’ diye çıktıkları av sezonunun sonuna yaklaştı. Sezonun sonuna yaklaşan balıkçılar, tezgahlarında hamsi, istavrit, mezgit gibi balıkların satışını Ramazan ayında da sürdürüyor.

Ramazan ayının ilk günü boş kalan tezgahlar yeniden balıkla canlandı. Hamsi ve mezgit 100 TL, istavrit ise 60 TL’den alıcı buldu.

"HAMSİ 100 TL, İSTAVRİT 60 TL, MEZGİT 100 TL"

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte balığın azalacağını söyleyen balıkçı esnafı Zeki Beybeyoğlu, “Ramazan ayında vatandaşlar balığa rağbet gösteriyor. Hamsi 100 TL, istavrit 60 TL, mezgit 100 TL. Son 10 günü. Hava ısındığı zaman balık azalır. Tek tük balık gelir. Herkes balık yesin. Buranın yerli balığı. On numara balık. Beklendiği gibi palamut, çinakop olmadı. Ama istavrit olmadı. Mezgit oldu. Az da olsa hamsi oldu. Şükür Allah’a karşılığını verdi” şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • ANGARALI 1 ay önce Şikayet Et
    Çarşı pazar insandan geçilmiyor
    Cevapla
  • gerçekçi 1 ay önce Şikayet Et
    zengine şenlik olsun emeklinin yediği bir balık vardı oda zengin yiyeceği oldu.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sigaraya para var,kahvehanelerde kahvelere,caylara para var.et,yok süt yok.bi de şükredelim yahu.birpaket günlük sigara 50 tl den yılda 20bine yakın eder.oda yılda 40 kilo et demek.haeama 20 bib,helale yok.ama ben muslumanim.hadi oradan.hey Allah'm ya.
    Cevapla
  • murtaza 1 ay önce Şikayet Et
    millette para yok tezgahlar nasıl şenlenecek
    Cevapla
  • VAR VAR 1 ay önce Şikayet Et
    Millette para var israf çok araç park edecek sokak cadde kalmadı aile boyu herlkeste telefon var bir telefon en düşüğü 20 bin tl restorantlar tıkabasa dolu
    Cevapla
  • Şaşırmadı… 1 ay önce Şikayet Et
    Bir yere kadar haklısınız ama şunu da düşünmek gerek açız açız diye dolaşanlar telefon alırken açlığı unutuyorlar. 40 lı yaşlarda emekli olan adamlar yüzünden emekli maaşları artmadı. Bir pastayı 10 kişi yerine artık 40 kişi yiyor dolayısıyla da pay azaldı. Eyt gelmeyecekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle