Altında kayıp yaşamak istemeyen vatandaşa yeni tavsiye

Rekor üzerine rekor kıran altında makas farkı açılmıştı. Ekonomist Mustafa Aşkın, altın alacak vatandaşlara tavsiyelerde bulundu. Makas farkından korunmak isteyen yatırımcıların altın fonlarını değerlendirebileceğini belirtti.

GİRİŞ 22.03.2024 14:34 GÜNCELLEME 22.03.2024 16:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Altın fiyatı son haftalarda hızlı bir yükselişe geçti. Vatandaşın talebi de arttı.

Bankalardaki satış fiyatıyla kuyumcu arasındaki fark oldukça açıldı.

Gram altında makas 250 liraya yükselerek tarihi zirveye çıktı.

Ekonomist Mustafa Aşkın, Haber7'ye yaptığı değerlendirmede, kuyumcular ve bankalarda yapılan alım satımlarda makas farkının açıldığına dikkat çekti ve altında alternatif yatırım araçlarını açıkladı.

İŞTE ALTINDA ALTERNATİF YATIRIM ARAÇLARI

"Gram altının 2 bin 700 - 2 bin 800 lira bandına çıkacağı yönündeki beklentimi koruyorum" diyen Aşkın, özellikle Fed'den gelen yumuşak tonlu açıklamaların sonbaharda bir faiz indirimine gidileceği beklentilerini yükselttiğini belirtti. "Bu durum da altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyecek" dedi. Yaz aylarında ons altının 2 bin 250 ve 2 bin 300 dolar seviyelerini göreceğine işaret eden Aşkın, ons altının hareketine bağlı olarak gram altın fiyatlarının da artacağını yineledi. Yatırımcılara da tavsiyelerde bulunan Aşkın, "Fiziki altında makas farkı açılıyor. Satışlarda kayıp yaşamak istemeyen yatırımcılar, altın fonlarını değerlendirebilir" diye konuştu.

BORSA YATIRIMCISI BU SEVİYELERE DİKKAT!

Şuan için yabancı yatırımcıların kısa vadeli işlemler yaptığına işaret eden Aşkın, orta ve uzun vadeli yabancı yatırımcıların Türkiye'nin risk priminin biraz daha düşmesini beklediğini vurguladı. Özellikle yılın ikinci yarısından itibaren yabancı girişinin hızlanabileceğine dikkat çeken Aşkın, "Enflasyonda yavaş yavaş makul seviyelere gerilerse ve not artışları da gelirse yabancı girişindeki hız ivmelenir" diye konuştu. Borsada 8 bin 700 ve 8 bin 750 puanın önemli destek seviyeleri olduğunu ifade eden Aşkın, 9 bin 100 puanın da önemli bir direnç seviyesi olduğunun altını çizdi. "Borsa, seçime kadar 8 bin 800 ve 9 bin 150 puan aralığında dalgalanacak gibi görünüyor." diyen Aşkın, seçim sonrası borsada daha olumlu bir havanın olacağını belirtti.

MB'NİN FAİZİ 500 BAZ PUAN ARTIRMASI NE ANLAMA GELİYOR?

Merkez Bankası'nın 500 baz puan artırmasıyla piyasaların beklentisini karşıladığını ifade eden Aşkın, "Merkez Bankası yapılması gerekeni yaptı" dedi. MB'nin seçimden önce politika faizinde artışa gitmesinin beklentileri yönetme anlamında daha olumlu olduğunun altını çizen Aşkın, bu adımın TL'yi değerlendireceğini vurguladı. Önümüzdeki günlerde hem yerler hem de yabancı yatırımcıların mevduata ve tahvil bonoya ilgisinin artacağını ifade eden Aşkın, "Faizlerin artması büyüme ve istihdama olumsuz yansıyabilir ama hiçbir ilacın yan etkisi olmadan kullanılması mümkün değil. Enflasyonu önlemek istiyorsak sıkı para politikasına ihtiyaç var" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 11
  • Erkannn 1 ay önce Şikayet Et
    Noldu bi tane memiş vardı ons altın 50 dolar düşcek bu hafta diyodu 70 dolar yükseldi
    Cevapla
  • CEMŞİT 1 ay önce Şikayet Et
    Ons altın 50 dolar düştü de senin haberin yok...
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    Unutmayalım imtihan dünyası, ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM herkesi imtihan ediyor. İmanlı, salih, iyi insanlar kurtulacak.. Kötü insanlar helak olacak... ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHA İMAN EDİP TEVBE EDİP TESLİM OLUN, İYİLİKLERE KOŞTURUN. DURMAKSIZIN İYİLİK YAPIN... KÖTÜLÜK YAPANLAR, TEVBE EDİP KÖTÜLÜKLERDEN VAZGEÇMEZLERSE HELAK OLACAKLAR...
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 ay önce Şikayet Et
    Tamamda ; çalışmasak ta olurmu ???
    Cevapla
  • Doğrucu 1 ay önce Şikayet Et
    Lafa gelince para yok diye ağlıyorlar ama bütün kuyumcular ağzına kadar dolu millet kısa yoldan para kazanmanın yolunu bulmuş 3 kuruşu olan gidiyor kuyumcuya altin fiyatları sonra uçuyor altın borcu olan evlenecek olanlar düşünülmuyor yazıklar olsun size
    Cevapla
  • Oğuz 1 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar parasının değerini korumak için altın alıyorlar. Sende yoksa yapacak bişey yok.
    Cevapla
  • Çaldıran....1514 1 ay önce Şikayet Et
    Demek sen daha doğru yolu bulamadın
    Cevapla
  • Hans 1 ay önce Şikayet Et
    Akıllı Türk son kuruşunu dahi altın alsın ve kuruş harcamasin ve bütün sene oruç tutsun, demedi demeyin..!
    Cevapla
  • HAKAN'IN FİKRİ 1 ay önce Şikayet Et
    devlet bankaları altında satmalılar külce ve gram altın satabilmeliler isteyen getirip bankaya satsın isteyen gelip bankadan külce veya gram altın alabilmeli kuyumcular milleti hem soyuyor hemde cumhuriyet altını ve tam yarım çeyrek altın satıslarından çok fazla vergi kaçırıyorlar adamlar günde yüzden fazla parça altını alıp satıyor eldeyisiyor ama vergi yok
    Cevapla
  • vatandaş 1 ay önce Şikayet Et
    bankalar alım satım yapıyorlarda piyasanın üzerinde satıp altında alım yapıyorlar. bu işe bir düzen getirilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle