Emeklilerin promosyon başvuru tarihleri belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu bankalarındaki emekli aylığı promosyonlarına ilişkin güncelleme başvurularının pazartesi itibarıyla alınacağını açıkladı.

GİRİŞ 21.03.2024 18:14 GÜNCELLEME 21.03.2024 18:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu bankalarının emeklilere 8-12 bin lira arasında promosyon ödemesi yapacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, diğer bankaları da promosyonlarında artışa çağırdı.

Emekli promosyonları ile ilgili bir açıklama da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. Işıkhan, kamu bankalarının pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını alacağını duyurdu.

28 MART'TAN İTİBAREN HESAPLARA YATACAK

Promosyon ödemelerinin 28 Mart itibarıyla hesaplara yatırılacağını açıklayan Işıkhan, "Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek" dedi.

Vedat Işıkhan

Bakan Işıkhan, açıklamada şunları kaydetti:

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi; Emekliler Yılı kapsamında, bankalarla yeni bir emekli aylığı promosyon güncellemesi sürecini başlattık. Biliyorsunuz, Sosyal Güvenlik Kurumumuz, emekli aylıkları için ödemeleri bankalar aracılığıyla yapıyor. Emeklilerimiz için getirdiğimiz önemli yeniliklerden bir tanesi de, ilk kez 2017’de uygulamaya aldığımız “Banka Promosyonları” idi. Promosyon düzenlememizle emeklilerimizin belli sürelerle gelir elde etmelerini sağladık.

Malumunuz, bu yılı kıymetli emeklilerimize minnet ve saygımızı ifade etmek, emeklilerimizin gündemimizde olduğunu ve onların hayatlarını her yönden kolaylaştıracak adımları hayata geçirmeye devam edeceğimizi duyurmak adına Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle “Emekliler Yılı” ilan etmiştik.

Bu kapsamda Sosyal Güvenlik Kurumumuzun yürüttüğü çalışmayla ilk olarak; Kamu Bankalarımızda emekli aylığı promosyon ödemelerini yaklaşık 2 katına çıkararak, aylık miktarına göre 8 bin ila 12 bin lira arasında olacak şekilde yükselttik.

"28 MART İTİBARIYLA HESAPLARA YATIRILMAYA BAŞLANACAK"

Kamu Bankalarımız Pazartesi günü itibarıyla promosyon güncelleme başvurularını almaya başlayacaklar.  28 Mart itibariyle de başvuru süreci tamamlanan emeklilerimizin promosyonları hesaplarına yatırılmaya başlanacak. Diğer bankalarla da, promosyon ödemelerinde artış sağlanması yönündeki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısa süre içinde bu konuda da gelişmeleri emeklilerimiz görecek.

Nasıl emeklilerimize dokunacak en iyi ve en yeni uygulamaları bugüne kadar hayata geçirdiysek, bundan sonra da aynı şekilde çalışmalarımıza ve politikalarımıza devam edeceğiz. Emeklilerimize hayırlı olsun.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 57
  • H Sabri KARADENİZ 1 ay önce Şikayet Et
    Bakan bey pazartesi başvurulacak diyor fakat Bankalar hangi maaşa ne kadar olduğu açıklanmalıdır Devlet bankaları bu konuda çok cimri olduğundan ne zaman açıklanacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    Ben Akbank dan aldım bu parayı zaten bunun neyi zamlandı anlamadım
    Cevapla
  • Doğa 1 ay önce Şikayet Et
    Sayım bakan bey 7200 pirim gün eşitleme sözü unutulmadı inşallah
    Cevapla
  • SARI SELİM 1 ay önce Şikayet Et
    Size de hiç yaranılmıyor birader Vermezler ağlarsınız Verirler kızarsınız.GİDİN İNŞAATTA ÇALIŞIN adam bulamıyorlar çalışacak ....Kahve köşelerinde klavye başlarında vakit öldürmeyin.GİDİN ÇALIŞIN AĞLAMAYIN
    Cevapla
  • Ülkücu Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Devletimiz bütün imkanlarını sonuna kadar zorluyarak emeklinin çalişanin emekçinin yanında yer alıyor.devletimiz ilelebet varolsun .sizi ve hukumetimizi destekliyoruz.sagolun var olun cumhur ittifaki
    Cevapla
  • C.Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Ülkücümüsün ,Türkücü Müsün? Sadece Devlet Emeklinin işçinin yanında diğerleri daha belediyelerde çalıştırdığı işçilerin paralarını ,Zamlarını vermiyor? isteyeni ise çıkarmakla tehdit ediyor Ama kendi çıkarları için döviz, lira Para kulerini dikiyorlar!.
    Cevapla
  • emekli 1 ay önce Şikayet Et
    ülkücü ali kardeş dersine iyi çalış. insanların ahını alma. ah alırsan özellikle yaşlılardan bu dünyada iflah olmazsın. burda siyaset yapma emeklilerin durumu felaket.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle