ABD'den çip üretimi için Intel'e 8,5 milyar dolarlık finansman

ABD yönetimi, ülkede yarı iletken üretimini artırmak amacıyla çip şirketi Intel'e 8,5 milyar dolarlık hibe verecek.

GİRİŞ 20.03.2024 20:28 GÜNCELLEME 20.03.2024 21:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Ticaret Bakanlığı ile Intel, CHIPS ve Bilim Yasası kapsamında şirkete 11 milyar dolarlık kredinin yanı sıra 8,5 milyar dolar doğrudan finansman sağlanması konusunda ön anlaşmaya vardı.

Bu finansmanın, Intel'in Arizona, Ohio, New Mexico ve Oregon eyaletlerindeki tesislerinin inşasını ve genişletilmesini destekleyeceği belirtilen açıklamaya göre, ayrıca 30 bin kişilik istihdam oluşacak.

Açıklamada, ABD'de icat edilen yarı iletkenlerin cep telefonlarından elektrikli araçlara, buzdolaplarına, uydulara, savunma sistemlerine kadar birçok alanda kullanıldığına işaret edilerek, "Ancak bugün ABD dünyadaki çiplerin yüzde 10'undan azını üretiyor ve en gelişmiş çiplerden hiçbirini üretmiyor." denildi.

CHIPS ve Bilim Yasası sayesinde bu durumun değiştiği vurgulanan açıklamada, şirketlerin, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve gelmesinden bu yana yarı iletken üretimini ABD'ye geri getirmek için 240 milyar doların üzerinde yatırım açıkladığı aktarıldı.

KAYNAK: AA, TRT HABER
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • malatya balabanlı 1 ay önce Şikayet Et
    İnanılmaz teşvik , işte teşvik böyle olur bizde maalesef taşa oprağa gidiyor . Mesela hayvancılıkta büyük teşvik var ama parayı alan hayvan yetiştirmiyor vaşka şeyde kullanıyor .üçkağıtçılık bu ama önü alınamıyor .
    Cevapla
  • Ndha 1 ay önce Şikayet Et
    Çip olayı bağımsızlık meselesidir. Çipini kendin üretemezsen yine ambargo yer ne togg ne iha ne de uçak üretebilirsin. Hatta beyaz eşya bile ürettirmezler.. çip her yerde! Tam bağımsız türkiye için daha çok çalışmalıyız
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    uyan Türkiyem kendi işini kendin gör yapın şu cipi.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Türkiye bu tireni kaçırmamalı yoksa gerçekten çok zor yakalanır , tüm bilgiler ele geçer .
    Cevapla