Darphane Genel Müdür yardımcısı Hekim: Kuyumcular endişe etmesin, üretimde sıkıntı yok

Vatandaşların son günlerde altına olan yoğun talebi üzerine çift vardiyaya geçen Darphane'de günlük üretim iki katına çıktı. Haber7'ye konuşan Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, üretimde gecikme yaşanmadığını belirtti.

GİRİŞ 21.03.2024 09:31 GÜNCELLEME 21.03.2024 09:31
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Altın fiyatlarına yönelik yükseliş beklentisi talebi artırmıştı. Yoğun talep üzerine Darphane çift vardiyaya geçti. Haber7'ye konuşan Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, "Vatandaşlar da kuyumcular da endişe etmesin üretim noktasında bir problem yok, taleplere yetişiyoruz" dedi.

"GÜNLÜK ÜRETİMİ KAPASİTEMİZİ İKİ KAT ARTIRDIK"

"Darphane'de üretim sabah 07:30'da başlıyor 23:00'a kadar sürüyordu. Ancak son günlerde yaşanan yoğun talebe yetişmek için çift vardiyaya geçtik ve mesai saatini 01:00'a kadar çıkardık" diyen Hekim, taleplerde gecikmeler yaşanmaması için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti. Günlük üretim kapasitesinin iki kat arttığına dikkat çeken Hekim, "Darphane günlük 700-800 kilogram aralığında Cumhuriyet altını üretiyor" dedi. Üretimin kesintisiz bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Hekim, "Vatandaşlar ve kuyumcular endişe etmesin, üretimde sıkıntı yok. Darphane işinin başında" diye konuştu.

"MAKAS FARKLARI SPEKÜLATİF"

Piyasada fiyat oluşumlarına Darphane'nin bir dahili olmadığını hatırlatan Hekim, "Son zamanlarda alım-satımda oluşan makas farklarının spekülatif olduğunu düşünüyorum" dedi. Tüm dünyada altın arzında problem olduğuna işaret eden Hekim, talebin yoğun arzın kısıtlı olduğunu belirtti. "Arzın talebe göre kısıtlı olması ve jeopolitik riskler altın fiyatlarını yukarı taşıyor" dedi.

Vatandaşlara önerilerde bulunan Hekim, borsada işlem gören Altın S1 Sertifikasının fiyat farkları açısından daha avantajlı olduğunu belirtti. Altın S1 Sertifikasının birçok vergiden muaf olduğuna işaret eden Hekim, alım-satım noktasında da fiyat farkının minimum düzeyde olduğuna dikkat çekti.

SAHTE ALTINA KARŞI VATANDAŞI UYARDI

Vatandaşların altına olan yoğun talebi dolandırıcıların iştahını kabartmıştı. Darphane Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hekim, vatandaşları sahte altına karşı da uyardı. 

Hekim, özel ya da tüzel hiçbir kuruluşun Cumhuriyet altını üretme yetkisi olmadığını hatırlattı. Çıplak gözle görülemeyen güvenlik ögeleri olduğuna dikkat çeken Hekim, vatandaşların kurumsal kuyumculardan alışveriş yapması gerektiğinin altını çizdi. "Vatandaşlarımız Darphane tarafından üretilmeyen hiçbir altını satın almamalı" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Derya Yüce Haber7.com - Editör-Muhabir
Haber 7 - Derya Yüce

Editör Hakkında

YORUMLAR 36
  • UYARICI 1 ay önce Şikayet Et
    Dünyada, bu kadar,, aç , sefil yoksul, yardıma muhtaç insan varken.... Biriktirdiğiniz ihtiyaç fazlası altınlar,,, cehennem de size ateş olarak geri dönebilir.
    Cevapla
  • Alim 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ. Amin
    Cevapla
  • Metin 1 ay önce Şikayet Et
    Emekli maaşı 50 000 lira olmalı... Asgari ücret 50 000 lira olmalı ...... netanyahu ya acil SUİKAST yapmalı. .... Zenginler, zekat ve sadakalarını eksiksiz ve çalmadan gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmalı... organik ve doğal tarıma geçmeli. Paketli bol katkı maddeli ve şekerli ürünlerden uzak durmalı... içki satışı yasaklanmalı. Kumar ve bahis siteleri kapatılmalı...
    Cevapla
  • Kim demiş 1 ay önce Şikayet Et
    Para altındır, gerisi borçtur
    Cevapla
  • Erkan 1 ay önce Şikayet Et
    Makas farkı spekülatif diyor sayın yetkili..devlet bankaları dahil tüm resmi özel kurum ve kuruluşlar makas farkı yapıyor şu an...böyle devlet ciddiyeti olabilir mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle