Türkiye'den 'Formula 1' şartı! Bakan Ersoy açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, İstanbul Formula 1 sahasının ihalesinin gelecek ay yapılacağını belirterek, "2026 itibarıyla Formula1'i İstanbul'a getirme şartı koyduk" dedi.

GİRİŞ 20.03.2024 16:37 GÜNCELLEME 20.03.2024 16:50
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kadıköy’de ‘Turizm Sektör Temsilcileri Buluşması’na katıldı. AK Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Veli Arslan da buluşmada yer aldı. Bakan Ersoy gerçekleştirdiği konuşmada, bakanlığın İstanbul’da turizme dair gerçekleştirdiği çalışmalara, yaklaşan yerel seçime, film ve dizi sektöründeki ihracatın önemine ve Formula 1’in İstanbul’da gerçekleştirilme hedefine değindi.

Mehmet Nuri Ersoy

GEREKLİ YATIRIMLAR YAPILDI

Ersoy, “Hem uluslararası etkinliklerin getirilmesi, hem organizasyonların yapılması ile ilgili bir adım daha attık. Vakıflar Genel Müdürlüğü Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı biliyorsunuz. Vakıflar Genel Müdürlüğü portföyünde bulunan İstanbul Formula 1 sahası var. Bu sahanın ihalesi önümüzdeki ay yapılacak, çok önemli bir şart koyduk. 2026 itibarıyla Formula 1’i İstanbul’a getirme şartı koyduk. Zaten, gerekli yatırımlar yapıldı. Çok iddialı firmalar da talep ediyor, girmek istiyorlar ihaleye. En önemli şartımız İstanbul adına önemli olan adımı atabilmek İstanbul adına Formula 1’in 2026’dan itibaren düzenli olarak İstanbul’da gerçekleşmesini sağlamayı garanti eden firmaya öncelik veriyoruz. Sonuçta bu tarz organizasyonların Türkiye’ye gelmesi çok önemli" dedi.

CANNES’DAKİ FUARLARDAN BİR TANESİNİ İSTANBUL’A KAYDIRMA GİRİŞİMİMİZ DEVAM EDİYOR

Ersoy, “Bir adım daha atıyoruz biliyorsunuz, Türkiye, ABD’den sonra dünyada en çok dizi film ihraç eden ülke. Bu özelliğinden dolayı, özellikle ikinci adım olarak Türkiye’nin artık film sektörünün pazar yeri olması için uğraşıyoruz. Bunun da fuarını da İstanbul’a alacağız. Şu an görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah 2025’te en geç ön girişimi olacak. 2026’dan itibaren bunun fuarını İstanbul’a getiriyoruz. Şu anda Cannes’daki fuarlardan bir tanesini İstanbul’a kaydırma girişimimiz devam ediyor. İnşallah 2025’te ön lansman şeklinde olacak 2026’dan itibaren de sonuçlandırabilirsek bu fuarın da artık düzenli olarak İstanbul’da gerçekleşmesini sağlayacağız" dedi.

İSTANBUL’UN ZAMAN KAYBETME LÜKSÜ YOK

Ersoy, "Malumunuz, büyükşehir belediyelerinden bir talebimiz var. İl Turizm Master Planlarını hazırlamalarını bekliyoruz. İstanbul söz konusu olunca çok kapsamlı bir çalışma yapılması ve hızlıca uygulamaya geçilmesi lazım. Bakanlık, TGA, Büyükşehir Belediyesi ve sizler gibi şehirdeki her bir paydaşımızla, iş birliği içinde çalışarak İstanbul'u geleceğe taşımak zorundayız. Çok başlılığı önleyen bu birlikteliğin ortak bir akılla yön vereceği İstanbul her türlü engeli aşıp hedeflerine ulaşacaktır. Sizden ricam başkan adaylarının bu noktadaki hassasiyetlerine, duruşlarına ve yaklaşımlarına dikkat etmeniz. Zira artık İstanbul'un zaman kaybetme lüksü yok. Rüzgarı yakalamışken, durmak yok yola devam" dedi.

KAYNAK: DHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • tanlmslz 1 ay önce Şikayet Et
    Sayın bakan istanbulpark formula 1 pistini ihale edip boşa zaman harcamayın verin acun ılıcalıya 10 yıllığına kiraya dünyada ne kadar ilgi çeken otomobil sporu motospor varsa hepsini seneye pistlerde görürüz onun başlayıpta bitiremediği bir iş görmedik
    Cevapla
  • NEFER 1 ay önce Şikayet Et
    Adnan a verilsin yani öylemi?
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yanıltıcı bilgi veriyorsun, 10 yıldır sadece intercity nin otoparkına dönüştürmüş hiç bir kayda değer , faaliyetde bulunmamış , formulayı es geçmiştir . F ler her yerde yerde bertaraf edilmelidir .
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    10 yıldır Formüla 1 pistinin işletmecisi sahibi de yarışçı olan Intercity firmasıdır.Pisti atıl kalmaktan kurtarmış işlevsel bir duruma getirmiştir.Sayın bakanın Motor sporları federasyonuna ihaleyi bıraktırma çabaları gözden kaçmıyor.Araziye yazık olacak
    Cevapla
  • Hamilton 1 ay önce Şikayet Et
    yarışları getirmek için 20 25 milyon dolar lazım kim verecek o parayı kimse vermez ihaleye kimse katılmaz devlet desteği lazım ihaleyi biri alabilmesi için
    Cevapla
  • Şuayip Erdoğan 1 ay önce Şikayet Et
    F1 organizasyonnunu parayla alamazsınız takvimden hangi ülke çıkmak ister saçma bir şart konulmus
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle